Szeptemberben sztrájk jöhet a MÁV-nál

Csoportos létszámleépítés miatt sztrájkot hirdethet a VDSzSz Szolidaritás szeptemberre.

MTI
2017. 08. 12. 14:45
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szeptemberben sztrájkot hirdet a VDSzSz Szolidaritás a MÁV-START-nál, ha nem vezet eredményre a szakszervezet által 2017. augusztus 11-én kezdeményezett kollektív munkaügyi vita – írta közleményében a szakszervezet.

A VDSzSz Szolidaritás szerint ugyanis csoportos létszámleépítésre készül az Utasellátó Központ vezetője: több mint félszáz vasutas elbocsátását tervezi, akik többségében hálókocsi-kalauzok, étkezőkocsikon szolgálatot teljesítő szakácsok, felszolgálók.

A VDSzSz Szolidaritás „a törvényes kereteken belül mindent elkövet azért, hogy tagjai, a vasutas munkavállalók ne kerülhessenek utcára, ne váljanak munkanélkülivé, így családjuk és jómaguk megélhetését ne segélyekből, könyöradományokból lehessen csak ideig-óráig biztosítani” – áll a közleményben.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.