A Ripost és az Origo szerkesztőségéhez is ellátogattak Gulyás Mártonék

„Propagandisták, döntött a bíróság” – írták az épületekre.

MN
2017. 09. 16. 15:10
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kiírásokkal dekorálta ki a Ripost és az Origo szerkesztőségének bejáratát Gulyás Márton, valamint a Közös Ország Mozgalom aktivistái. Ennek eredményeként „propagandisták, döntött a bíróság: jogsértést követtetek el. Merjétek ezt is megírni, ne csak mocskolódjatok!” felirat került az épületekre – derül ki a Közös Ország Mozgalom Facebook-oldalán közzétett videóból.

„2017. szeptember 15-én a bíróság első fokon elítélte a Ripost és az Origo szerkesztőségét azok súlyosan jogsértő magatartása miatt. A hírrel a magyar média vezető helyen foglalkozott, az érintettek azonban hallgattak. A lejáratásban élen jártak, az őket elmarasztaló ítélet közlésétől tartózkodtak. Akciónkkal ezt orvosoltuk” – közölték.

A videó szerint az Origo portásával is egy kisebb dulakodásba keveredtek, erről a portál is beszámolt. Cikkükben a történteket úgy írták le: „Gulyás Márton hivatásos ellenzéki aktivista és húsz-harminc (nincs jobb kifejezés) haverja be akart törni az Origo szerkesztőségébe. Nem sikerült, mert a biztonsági őr elzavarta őket. Közel egy óráig mászkáltak – természetesen engedély nélkül – az épületben, majd a falakat összerondították, propagandaplakátokat tettek ki.” Az Origo megteszi a szükséges jogi lépéseket – fűzték hozzá.

Gulyás Márton június 16-án indított pert a két orgánum ellen, amiért a róla megjelenő cikkek sértették emberi méltóságát, magánélethez való jogát és képmáshoz való jogát. Az aktivista ezeknek a jogsértéseknek a megállapítását kérte. Nem jogerősen első fokon a Riposttól 3,5 millió forintot, az Origótól 800 ezer forintot ítélt meg a bíróság Gulyás Mártonnak, amiért a lapok nem tartották tiszteletben magánéletét.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.