Beérett a propaganda: feloszlathatja magát az őcsényi képviselő-testület

A „migránsüdültetés” miatt hozhatnak erről döntést, a polgármester biztos abban, hogy ő maradna a falu élén.

Vég Márton
2017. 09. 27. 14:19
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ha a ma estére összehívott képviselő-testületi ülésen Fülöp János polgármester akarata érvényesül a Tolna megyei Őcsényben, akkor a testület kimondhatja saját feloszlatását, ami után új választást kell majd tartani. A falu azután került reflektorfénybe, hogy a hétfő esti falugyűlésen botrány és hangoskodás tört ki az esetlegesen üdülni érkező migránsok miatt. – Az új választást meg is nyerném, és az új testület összetétele is megváltozhatna – mondta lapunknak Fülöp János szerdán.

A képviselő-testület a polgármesterrel együtt héttagú, vagyis négy embernek kellene a feloszlatás mellett szavaznia. A szabály szerint ugyanis a helyi képviselő-testületek a megbízatás lejárta előtt a képviselők több mint felének szavazatával mondhatják ki feloszlásukat. Fülöp János valóban esélyese lenne az új választásnak, mert 2006 óta mindig ő nyert a településen. Ha a testület nem szavazza meg a feloszlatást, akkor elmondása szerint a polgármester megválik tisztségétől. Ebben az esetben csak új polgármestert kellene választani, a testület működne tovább.

A faluba amúgy nem érkeznek migránsok, mert az üdültetés helyszínéül szolgáló szálláshely tulajdonosa visszalépett az ötlettől a lakossági felháborodást látva. Mint arról lapunk is beszámolt, a településen indulatosan fogadták a migránsok üdültetésének ötletét, olyannyira, hogy a menekülteknek szállást kínáló panzió tulajdonosa kocsijának kerekét is kiszúrták egy éjszaka. 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.