Belépett az LMP-frakcióba Demeter Márta

Arra jutottunk, hogy hivatalossá tesszük együttműködésünket – mondta az MSZP-ből kilépett képviselő.

MN
2017. 09. 01. 5:55
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Szeptember elsejével csatlakozom az LMP országgyűlési képviselőcsoportjához” – mondta Demeter Márta az Indexnek.

Az MSZP korábbi elnökségi tagja a portálnak elmondta, hogy az elmúlt hónapokban két cél vezette. „Elsősorban aktív munkával megmutatni, hogy lehet megalkuvásmentes ellenzéki tevékenységet folytatni, ügyeket feltárni, végezni mindazt, amit a kormányzati politikával elégedetlen választók várnak az ellenzéki képviselőktől. A másik célom az volt, hogy szerepet vállaljak annak az opciónak a kialakításában, melyet a 2018-as választásokon érdemi politikai lehetőségként lehet a választóknak bemutatni” – magyarázta.

Azzal kapcsolatban, hogy miért éppen az LMP-frakció tagja lesz, azt mondta:

Demeter Márta szerint az LMP frakciója professzionálisan működik, intenzíven és kitartóan dolgozik, sorra lép fel azokkal a kormányzati lépésekkel és lopásokkal szemben, amelyek joggal váltják ki a magyar társadalom jelentős részének ellenszenvét. Hozzátette: sok ügyben dolgoztak együtt az Országgyűlésben, és közösen jutottak arra, hogy hivatalossá teszik az együttműködésünket.

Arra a kérdésre, hogy a pártba is belép-e, azt válaszolta: nem feltétlenül kell ahhoz párttagnak lenni, hogy valaki politikai aktivitást fejtsen ki. „A párttagság nem egyoldalú döntés kérdése, ahhoz az illető személy mellett az adott politikai közösség támogató álláspontja és döntése is kell, ami nyilvánvalóan a közös politikai cselekvésen és a személyes kapcsolatokon alapszik. A most hivatalossá váló közös munka értelemszerűen elvezethet a pártba való belépéshez is” – közölte.

Az Indexnek adott interjújában Demeter Márta mindemellett azt mondta:

Lapunk már májusban megírta: értesüléseink szerint egyre komolyabban merült fel az utóbbi időszakban, hogy az LMP, illetve az MSZP-ből február elején kilépett Demeter Márta szorosabbra fűzné a kapcsolatot. Ez legkorábban azért szeptemberben valósulhatott volna meg, mert Demeter Márta, miután otthagyta a szocialisták frakcióját, fél évig nem ülhet be másik képviselőcsoportba.

Azonban kérdésünkre „mendemondának” nevezte értesülésünket, hozzátéve, továbbra is tartja magát ahhoz, amit kilépésekor mondott, vagyis „nem tervezi”, hogy beülne más frakcióba, de együttműködne „azokkal, akik egyértelműen kormányváltást szeretnének, értékalapon egyetértenek, és készek ezért dolgozni is”.

Demeter Mártára bízná az Országgyűlés költségvetési bizottságának alelnöki posztját az LMP – nyilatkozta a pozíciót jelenleg betöltő Schmuck Erzsébet az MTI-nek. A párt frakcióvezető-helyettese elmondta: a képviselőcsoportjukba szeptember 1-jén belépő Demeter Márta szintén a testület tagja, így jelenleg két LMP-s ül a bizottságban. Mivel frakciójuk hatfősre bővül, kérvényezni fogják, hogy az LMP a gazdasági bizottságban kapjon egy helyet az egyik költségvetési helyett, hogy Schmuck Erzsébet annak tagja lehessen. A politikus elmondta azt is: az LMP, amelyben jelenleg zajlik az egyéni országgyűlési képviselőjelöltek állítása, elindítaná Demeter Mártát a jövő évi országgyűlési választáson is.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.