Elhunyt Krasznai Zoltán

Az MDF-alapítótag közíró egy évig vezette a Magyar Nemzetet. 67 éves korában hunyt el.

MN
2017. 09. 18. 10:35
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Meghalt id. Krasznai Zoltán: családja tájékoztatása szerint a Magyar Nemzet egykori főszerkesztője szeptember 14-én, tragikus hirtelenséggel hunyt el.

Krasznai Zoltánt közgazdászként, közíróként, diplomataként is ismerhettük, az 1990 előtti magyar demokratikus ellenzék tagja, számos szamizdat lap szerzője volt.

Alapító tagként vett részt a Magyar Demokrata Fórumban, amelyben a Szabadelvű Kör nevű csoportot is vezette.

Mint fia, ifj. Krasznai Zoltán lapunknak elküldött visszaemlékezésében fogalmaz, apja az újságírást a demokratikus nemzeti társadalom fontos szereplőjének, a mindenkori hatalom nélkülözhetetlen ellenőrének és a felvilágosult nemzettudat előmozdítójának tartotta.

Ezen elveket követte a Magyar Nemzet főszerkesztőjeként 1992 és 1993 között, és ezen elvek miatt zárták ki az akkor kormányzó Magyar Demokrata Fórumból, mert elutasította, hogy a nagy múltú lapot kormányzati szócsővé alacsonyítsa.

Publicisztikai írásai A birodalom romjain címmel jelentek meg kötetben. Id. Krasznai Zoltán 67 éves korában ment el.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.