Magyarnyelv-vizsgára készül a brit nagykövet, a kommentelők segítségét kéri

Az Apát és a Kontrollt már látta, a felmérés közben pedig a kedvenc zokniját viseli majd.

MN
2017. 09. 28. 9:42
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Képzeljétek: a jövő héten lesz a magyarnyelv-vizsgám, ezért a következő napokban a Pécsi Tudományegyetemen újabb intenzív nyelvtanfolyamon veszek részt. Ha láttok, gyertek oda, és kívánjatok sok szerencsét” – mondja az Instagramra feltöltött videójában Iain Lindsay brit nagykövet. Mindenkit arra kér, hogy segítsenek neki felkészülni a vizsgára, és írják meg jó tanácsaikat kommentben.

A bejegyzéshez már több tanács is érkezett, Iain Lindsay pedig igyekszik válaszolni is. Volt, aki azt javasolta, hogy esténként nézzen magyar filmeket, a vizsgán pedig adja önmagát. A nagykövet erre reagálva kiemelte, hogy amikor tavaly januárban Pécsen tanult, minden héten megnézett egy jól ismert magyar filmet, például az Apát és a Kontrollt.

Olyan tanács is érkezett, hogy vigye magával a kedvenc tollát, vagy viselje a kedvenc zoknijait, nyakkendőjét. Iain Lindsay közölte, hogy az irodában nem visel nyakkendőt, így a zoknival próbálkozik majd.

Egyébként a hozzászólásokra adott válaszaiból kiderült az is, hogy a nagykövet édesszájú, és már többször is járt a pécsi Jókai cukrászdában.

###HIRDETES###

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.