743 millióért ellenőrzik a Volánbusz utasait és sofőrjeit

A Volánbusz három hónapra bízott meg ennyiért egy konzorciumot: egy MÁV-biztonsági igazgató cége is a nyertesek között van.

Koncz Tamás
2017. 10. 13. 14:06
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy három biztonsági cégből álló konzorciumot bízott meg a Volánbusz Zrt., hogy a buszjáratokon ellenőrizzék az utasok jegyét és bérletét, sőt a buszon dolgozó sofőröket: az Elit Security Group Kft., az NG 12 Kft. és a Dakör Kft. együtt nyert a pályázaton, derül ki a Közbeszerzési Értesítőből.

A szeptember végén kötött szerződés értelmében a nyertes alvállalkozók biztonsági őrei három hónapon át, legfeljebb 18 ezer munkaórában végzik az ellenőrzést, amiért a cég valamivel több mint 743 millió forintot fizet ki az alvállalkozóknak.

 A megbízás átszámítva 41 280 forintos óradíjat jelent a nyerteseknek, akik büntetés esetén teljesítménydíjként megkaphatják a Volán alap- és emelt pótdíja közötti 4000 forintos különbözetet is – az óradíj persze nem csak az ellenőrök munkáját fedezi majd.

A Volánbusz szerződése egyúttal rögzíti azt is, hogy a megbízás a jövő év végéig meghosszabbítható lesz.

Az Elit Security Group alvállalkozóként korábban is kötött százmilliós szerződést a Volánbusszal, de az NG12 ügyvezető igazgatója sem mondható éppen kezdőnek: Jobb Sándor biztonságszervezési igazgatóként dolgozott a MÁV-nál, és egy időben vezette a MAVIR Zrt.-t.

Emellett Jobb korábban ügyvezető volt a Pajzs 07 Zrt.-ben is – utóbbi tulajdonosa a Civil Biztonsági Szolgálat Zrt., ami 2010-ig Pintér Sándor belügyminiszter érdekeltségébe tartozott.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.