Az LMP-vel készül a választásra Gémesi György pártja

Hivatalosan is bejelentették a megállapodást, az Új Kezdet az LMP jelöltjét, Szél Bernadettet támogatja.

MN
2017. 10. 21. 17:23
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az LMP-vel együttműködve indul a jövő évi választáson a Gémesi György gödöllői polgármester által alapított Új Kezdet – jelentették be szombaton párt gödöllői nagygyűlésén. A tervek szerint az LMP és az Új Kezdet novemberben írja alá azt az együttműködési megállapodást, mely minden részletet szabályoz majd. Az már most biztossá vált, hogy a közös miniszterelnök-jelölt Szél Bernadett lesz. A Hír TV tudósítása szerint a színpadra az Örömóda, vagyis az EU himnuszának dallamára vonult be Szél Bernadett és Gémesi György, majd kézfogásuk is jelezte, hogy a két párt szorosabb együttműködésre készül.

Gémesi szerint pártja még túl fiatal az önálló induláshoz, a Lehet Más a Politikát viszont sok mindenben tudják segíteni. „Azzal tudunk hozzájárulni, hogy polgármesterek vagyunk, tudunk az emberek nyelvén beszélni, ezt a lokalitást visszük be ebbe az együttműködésbe. Az LMP-nek van egy frakciója, országos párt, nyilván nekik abban van nagyobb mozgásterük. Együttesen ez olyan eredményt hozhat, amely hozzásegít bennünket a választás eredményességéhez” – mondta a pártalapító.

Az LMP társelnöke azt hangsúlyozta, az oktatásban és az egészségügyben is meg kell hallgatni az emberek, településvezetők véleményét, javaslatait. „Nincs működő egészségügyünk, kiváló oktatásunk, és nincsenek jó bérek ebben az országban. [ ] Magyarország olyan ország lett, ahol a kivándorlás tragikus méreteket öltött. Mindannyian tudjuk, hogy a megoldás az országban szerves együttműködésben kell hogy megvalósuljon, és ennek a legkézenfekvőbb formája az, hogy ami és akik behálózzák az országot, a kistelepülések és azok vezetői, azok az emberek akik ott élnek, együtt kell velük gondolkodnunk a közös problémák megoldásán” – mondta Szél Bernadett.

Bod Péter Ákos volt jegybankelnök azt hangoztatta, hogy jövő áprilisban új korszak kezdődik: „Új korszaknak új kormányzat kell. Ez a mostani kormányzat nagyon furcsa. Ami Magyarországon van, egy túlméretezett végrehajtó hatalom: soha nem volt ennyi államtitkár, miniszter és mindenfajta tisztviselő, végrehajtó társaság. A politikacsinálást azonban nem ismerjük. Titokzatos, titkos, gyakran úgy gondolom, hogy műkedvelő körökben születnek nagyon fontos döntések. Ennek nem így kellene lennie. Azért van a parlament, azért vannak a pártok.”

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.