Hadházy Ákos feljelenti a miniszterelnököt

A kormányfő előzetesen korrupcióval és lobbizással vádolta meg az LMP társelnökét.

MN
2017. 10. 10. 10:48
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hétfőn a parlament plenáris ülésén Hadházy Ákos az egészségügyből hiányzó milliárdok, a túl drága lélegeztetőgépek kapcsán vonta kérdőre Orbán Viktort, aki szerint az ügyben folyamatban van már közbeszerzési vita. Hadházy azt kifogásolta, hogy az érintett készülékeket kétszeres áron szerzik be, egy másik cégnek jóval olcsóbb árajánlata lett volna.

A miniszterelnök korrupció vádjával vágott vissza:

„Itt ülök már jó ideje, de ennél korruptabb dolgot még nem láttam. Hogy képzeli?”

Majd vizsgálatot kért Hadházy ellen, azt a kérdést fölvetve, hogyan történhet meg, hogy valaki nyíltan lobbizik egy külföldi cégért a parlamentben. Az LMP társelnöke erre reagált a feljelentéssel. A Független Hírügynökségnek nyilatkozta kedden:

„Nem tehetek egyebet, kénytelen vagyok feljelenteni a miniszterelnököt, ő sem vádolhat senkit alaptalanul, márpedig engem korrupcióval vádolt.”

Úgy ítélte meg, hogy a kormányfő saját maga ellen beszél, hiszen először is: „ezzel az elképesztő agymenéssel sokat segített abban, hogy minél többen halljanak a lopássorozatuk egyik legdurvább állomásáról: a haldokló kórházaktól akarnak milliárdokat kilopni”, továbbá „azt mondja, hogy folyamatban levő közbeszerzést akarok befolyásolni – pech, de bizony az eljárás már jogerősen lezárult azzal, hogy törvénytelenség miatt elkaszálta a döntőbizottság”. Valamint „semmi mást nem tettem, csak megkérdeztem, hogy kinek van igaza: Lázárnak, aki disznóságnak mondta a projektet, vagy Rétvárinak, aki szerint minden rendben volt. Ha valakit vádolnia kellene azzal, hogy közbeszerzést akar befolyásolni, az Lázár, hiszen ő nyilatkozta, hogy valamit le kell vágni annak, aki így akarta a közbeszerzést buherálni”.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.