Közmeghallgatással csitítanák az indulatokat Őcsényben

A menekültellenes Tolna megyei faluban október 24-től kampányolnak a polgármesterjelöltek.

Vég Márton
2017. 10. 12. 17:20
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Október 1-jétől már könnyebb lesz helyi népszavazást tartani a Tolna megyei Őcsényben, ugyanis a menekültellenességéről elhíresült község önkormányzata még szeptember 27-én úgy döntött, hogy az eddigi 25 százalék helyett már az őcsényi választópolgárok 20 százaléka is kezdeményezhet helyi népszavazást. Ez mintegy 420 embert jelent. „Véletlen egybeeséséről van szó” – válaszolta lapunk kérésére Fülöp János, Őcsény lemondott polgármestere. Szerinte nem azért született meg a rendelet, hogy könnyebben lehessen migránsügyben vagy a képviselő-testület feloszlatásáról helyi népszavazást tartani. Őcsényben szeptember 25-én este volt az a falugyűlés, ahol a menekültellenes tiltakozás kialakult, mert egy panziós néhány napra elszállásolt volna Magyarországon legálisan, törvényesen tartózkodó menekült családokat, főleg gyerekeket.

Fülöp János a botrány miatt kialakult helyi politikai hangulat miatt lemondott, emiatt december 17-én időközi polgármester-választás lesz. A volt faluvezető azt mondta lapunknak, hogy valószínűleg elindul a választáson, amit szerinte minden bizonnyal meg is fog nyerni. Az induláshoz szükséges ajánlásokat október 24-től lehet gyűjteni. Az indulatok lecsillapodását és a téma kibeszélését elősegítheti, hogy október 30-án közmeghallgatás lesz Őcsényben.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.