Kun Béla véleményére is kíváncsiak

Egyre több dolog nem stimmel a kabinet címlistájával. A kormányszóvivő szerint még a kommunista időkben elkövetett hibáról van szó.

Vég Márton
2017. 10. 14. 5:11
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egyre több dolog nem stimmel a kormány címlistájával, ugyanis nem létező nevekre is küldenek nemzeti konzultációs levelet – tudta meg lapunk. Legutóbb egy zuglói lakos panaszolta el a Magyar Nemzetnek, hogy Kun Bélának címezve is érkezett elsőbbségi levél a Soros-tervről, de a 79 éve halott, Moszkvában kivégzett kommunista politikus nem a Szugló utcában lakik. Erre a címre már nem először érkezik Kun Bélának levele. A héten írtuk meg: egy 1977-ben, nyolcéves korában elhunyt fiú véleményére is kíváncsi a kormány. A 40 éve elhunyt gyermeknek egy óbudai címre küldtek levelet (ez az első eset, korábbi választások, konzultációk alkalmából nem kaptak). A Hír TV pedig arról számolt be, hogy kitalált e-mail-címekről és egy személy által akár többször is ki lehet tölteni a sorosozó nemzeti konzultációt.

A kormánynak nehezére esik elismerni a hibáit. – Teljesen nyilvánvaló, hogy még a hetvenes években elkövetett adminisztratív hibát mosott partra a víz – így reagált Kovács Zoltán kormányszóvivő pénteken lapunk azon kérdésére, milyen adatbázis alapján küldi ki a nemzeti konzultációs kérdőíveket a kormány, ha az egy 40 éve elhunyt gyermek címére is megérkezik. A kormányszóvivő szerint miután még a kommunista időkben elkövetett hibáról van szó, „nem hiszem, hogy ezt a mi orrunk alá kellene dörgölni”. Ugyanakkor „érdekes dolognak” minősítette, hogy az érintettek miért nem nyilatkoztak korábban arról, hogy minden negyedik évben megkapják azokat az értesítéseket, amelyek választásra hívták a már elhunytat, vagyis ez „miért éppen most, ebben a kampányszerű időszakban vetődik fel”. (A szóvivő nem akart tudomást venni arról, amit jeleztünk: azért, mert most fordult elő ilyen először.) Kovács szerint egyébként a konzultációs íveket lakcímnyilvántartás alapján küldik ki, ennek adatbázisa nyilvánosan elérhető és megvásárolható minden politikai erő számára.

Nem tudni, Navracsics Tibor miként válaszolna a Soros-tervről szóló kérdésekre, de az biztos, hogy a volt fideszes igazságügyi miniszternek, jelenlegi EU-biztosnak vitája van a Fidesszel; a párt kommunikációja rendre összemossa őt is a Soros-tervvel. Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes a Kossuth Rádióban úgy nyilatkozott róla a napokban, hogy a nemzetéhez kellene hűségesnek lennie, és nem egy nemzetközi szervezethez. – Nem fair Semjén Zsolt bírálata, aki engem hazaárulással vádolt meg. Fair viszont a miniszterelnök bírálata, aki szerint én tévedek, és neki van igaza. Vagyis nem hazaárulás-kérdésről van szó; ez egy vita a bizottság és a magyar kormány között – mondta tegnap Navracsics Tibor a Civil Rádióban.

Sok egyéb mellett a nemzeti konzultációról és a Soros-terv létezéséről is vitázott csütörtök este Gulyás Gergely, a Fidesz, illetve Tóth Bertalan, az MSZP frakcióvezetője az RTL II Magyarul Balóval című műsorában. A műsorvezetőnek a konzultációs kérdések pontatlanságát firtató kérdéseire Gulyás úgy válaszolt: nem az a lényeg, hogy pontosan mi az, amit Soros György leírt, hanem a migrációval szembeni álláspont.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.