Negyven éve halott gyermekkel is konzultálnának a Soros-tervről

Egy józsefvárosi nyugdíjas 1977-ben, nyolcéves korában elhunyt unokaöccse is megkapta a konzultációs levelet.

Vég Márton
2017. 10. 10. 14:45
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Valami nagyon nem stimmel a kormány címlistájával, ugyanis elhunytaknak is küld nemzeti konzultációs levelet – tudta meg lapunk. A VIII. kerületi Csarnoknegyedben lakó Kali Jánosné panaszolta el lapunknak, hogy a múlt pénteken a húga nyolcéves korában elhunyt fiának érkezett levél a kormánytól az óbudai címükre, ahol a kisfiú a már szintén elhunyt édesanyjával lakott. A nemzeti konzultációs levelet Kali Jánosné öccse kapta meg, ő él most az óbudai házban.

– 1977-ben, negyven éve halt meg az unokaöcsém, Szedlák László. Nyolcéves korában lezuhant a Gellért-hegyről. És most kíváncsiak a véleményére a Soros-tervről – meséli a nyugdíjas hölgy. A korábbi nemzeti konzultációk esetében nem kaptak levelet a negyven éve elhunyt gyermek nevére, bár sorkatonai szolgálatra még be akarták hívni. Ezek után nem lehet csodálkozni azon, hogy a megözvegyült Kali Jánosné nem fogja visszaküldeni a levelet, sőt legszívesebben a kormányhivatal előtt elégetné.

– Hülyének nézik az embert. Felzaklató ilyen levelet kapni. Jobban tenné a miniszterelnök úr, ha inkább egy virágcsokrot küldene a Lacika sírjára. Én is súlyos beteg vagyok, talán egy stadionnal kevesebbet kellene építeni, és akkor az egészségügynek is több jutna – mondta az asszony. Szerinte a tévedés kizárt, az óbudai lakcímen soha nem élt másik Szedlák László.

Nem ez az első hiba, amelyre fény derül a nemzeti konzultációval kapcsolatban. A Hír TV számolt be arról, hogy kamu e-mail-címekről és egy ember által akár többször is ki lehet tölteni a sorosozó nemzeti konzultációt. A kormányzati kommunikációért felelős államtitkár utóbbit elismerte, és azt mondta, bíznak az emberek jóhiszeműségében, abban, hogy egy választó csak egy alkalommal válaszolja meg a kérdéssort. Az államtitkár megjegyezte továbbá, hogy az eddigi tapasztalatok szerint az elektronikus válaszok legfeljebb a beérkezett kérdőívek öt százalékát teszik ki.

– Több mint húszezren már kitöltötték az interneten a Soros-tervről szóló nemzeti konzultáció kérdőívét – mondta tegnap este Németh Szilárd, a Fidesz alelnöke. A kérdőíveket Budapesten sokan már meg is kapták, a héten pedig vidéken is elkezdik kiszállítani. A Fidesz-irodákban pedig már rakják össze azokat a standokat, amelyeknél a következő hetekben országszerte buzdítanak majd mindenkit, hogy vegyen részt a konzultációban.

A Magyar Liberális Párt szerint a Soros-ellenes konzultációnak nemcsak a kérdései manipulatívak, de várhatóan a végeredménye is hamis lesz. – A magyar emberekre nem a menekültek és Soros György jelentik az igazi veszélyt, hanem az illiberális állam egyre súlyosabb visszaélései – közölték a liberálisok. A nemzeti konzultációs kérdőíveket amúgy november 24-ig lehet visszaküldeni.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.