Orbán Viktor az őt kérdező női újságíróknak: Randevúzni akarnak velem?

A kormányfő szerint van helye a tisztelet kultúráját erősítő állami vagy civil akcióknak.

Katona Mariann
2017. 10. 31. 8:30
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Abban bízom, hogy a család és az iskolai nevelés végül is a férfiakat arra a belátásra fogja majd vezetni, hogy a nőknek mindig meg kell adni a tiszteletet – így reagált Orbán Viktor hétfőn a parlamentben lapunknak. A Magyar Nemzet azt kérdezte a miniszterelnöktől, hogy szerinte lenne-e szükség egy olyan állami felvilágosító kampányra, ami a szexuális zaklatások megelőzését szolgálná. – Szerintem minden olyan akciónak – legyen az állami vagy civil –, amelynek az a célja, hogy a tisztelet kultúrája erősödjön, annak van helye. Azt hiszem, ez a pontos válasz” – mondta a kormányfő.

Orbán Viktort egyébként már azelőtt is szerettük volna kérdezni más sajtóorgánummal egyetemben, mielőtt megválaszolta volna az azonnali kérdéseket a parlamentben. A kormányfő azonban ebben az első körben úgy reagált két női újságíró bemutatkozásakor, hogy „randevúzni akarnak velem?” Később a Lánchíd Rádió kérdésére – mit szól ahhoz, hogy a Publicus felmérése szerint a Fidesz a 2,2 millió szavazóján kívül a többi állampolgárt nem tudja megszólítani – úgy felelt: „Mi mindenkihez beszélünk, igyekszünk úgy beszélni, hogy mindenki meg is érthessen bennünket”.

A miniszterelnök az újságírók mellett ellenzéki képviselőknek is válaszolt, nemegyszer indulatokat gerjesztve

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.