Semjén Zsolt: Navracsics az ellenzék kése a kormány hátában

Újabb fejezetéhez érkezett az uniós biztos és a KDNP elnökének vitája.

MN
2017. 10. 24. 13:56
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Nem fair play Navracsics Tibor szereplésében, hogy miközben „az a szöveg”, hogy neki mint brüsszeli biztosnak távolságot kell tartania a magyar ügyektől, addig most idejön, nyilatkozik Soros-ügyben úgy, hogy azt a Soros-párti ellenzék, mint kést a hátunkban tudja forgatni – mondta az ATV-nek adott villáminterjúban Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes.

A KDNP elnöke szerint „az embernek a hazájához kell hűségesnek lennie, a munkaadójához pedig – legyen az EU, NATO, ENSZ – csak lojálisnak”.

Az ügy előzménye, hogy korábban Navracsics Tibor azt mondta, nem tartja fairnek Semjén Zsolt bírálatát, aki korábban hazaárulással vádolta meg. A miniszterelnök bírálatát viszont fairnek nevezte: ismeretes, Orbán Viktor szerint az uniós biztos téved és neki van igaza, vagyis az Európai Bizottság (EB) a Soros-tervet hajtja végre. Navracsics úgy fogalmazott: „nem hazaárulás-kérdésről van szó; ez egy vita a bizottság és a magyar kormány között”.

Semjén Zsolt az ATV villáminterjújában ismét arról beszélt, hogy „nyilvánvaló és napról napra nyilvánvalóbb”, hogy az EB a Soros-tervet hatja végre, és ez még akkor is így van, ha a testület ezt cáfolja.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.