Anyázással mutatkozott be a parlamentben a migránsrugdosó operatőr

A Pesti Srácokhoz igazolt László Petra egy jobbikos képviselő édesanyját szidta az Országházban.

MN
2017. 11. 20. 14:32
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Pesti Srácok című kormánypárti portálhoz igazolt László Petra operatőr, aki azzal szerzett kétes hírnevet magának, hogy 2015 szeptemberében – amikor még a Jobbik-közeli N1TV munkatársa volt – Röszke mellett a szerepéből kilépve felrúgott egy, a magyar rendőrök elől menekülő gyereket, illetve megpróbált elgáncsolni egy, a gyerekével futó szíriai férfit. 

László Petrát idén októberben jogerősen próbára bocsátották a történtek miatt. Nagyobb büntetés volt, hogy már közvetlenül a rugdosás után elbocsátották, majd állítása szerint több halálos fenyegetést is kapott, ezért úgy döntött, hogy Oroszországba költözik. Ez a jelek szerint nem történt meg, hiszen hétfőn már a Pesti Srácok munkatársaként bukkant fel az Országgyűlésben. 

A jelek szerint itt sem tudott az operatőri szerepben maradni, hiszen – Volner János, a Jobbik frakcióvezetőjének közleménye szerint – „keresetlen, nyomdafestéket nem tűrő módon illette” Szilágyi György képviselő édesanyját. A frakcióvezető ezért kezdeményezte Kövér László házelnöknél, hogy „a fent említett sajtónak nem minősíthető bulvárpropagandát, azaz a Pesti Srácokat” tiltsa ki a parlament épületéből, ahogy korábban más, kisebb súlyú szabálysértést elkövető sajtóorgánumokkal is tette.

László Petra közvetve elismerte, hogy mit mondott, hiszen elnézést kért Szilágyitól, mikor ő a parlamenti folyosón a sajtónak beszélt a történtekről. A Hír TV videóján hallatszik, hogy az operatőr többször is sajnálkozik, ugyanakkor megpróbálja megmagyarázni, miért tette, majd méltatlankodik, amikor a képviselő nem kíváncsi erre.  

A Pesti Srácok cikkéből és videójából kiderül, hogy mi állt a háttérben: a kormánypárti portál riportere régi jobbikos nyilatkozatokról próbálta faggatni a jobbikos képviselőket, amikor Szilágyi György felismerte a kamera mögött László Petrát. A képviselő szóvá tette, hogy mindig a múltjukat emlegetik, bezzeg az operatőr, aki miatt a Fidesz rengeteget támadta a Jobbikot, gond nélkül átigazolhat. 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.