Budai Gyula: Komcsi az összes bíró

Te gyökér! – mondta az egykori elszámoltatási kormánybiztos Bárándy Gergelynek címezve.

Bittner Levente
2017. 11. 21. 18:40
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hangosan kommentálta Polt Péter legfőbb ügyész igazságügyi bizottsági meghallgatásán Bárándy Gergely MSZP-s politikus szavait Budai Gyula, a bizottság fideszes alelnöke. Szavait a Hír TV mikrofonja rögzítette.

A szocialista Bárándy Gergely a fővárosi főügyész véleménycikkét kérte számon a legfőbb ügyészen. Ibolya Tibor gyalázatosnak minősítette a Kúria döntését, amely szerint Polt Péter korábbi pártkötődése miatt a teljes ügyészi szervezetet fideszesnek lehet nevezni.

„Ír egy cikket, amiben a bíróságokat bírálja egy konkrét ügy kapcsán, ami egyébként önöket érintette, és komcsizik, és hasonló kifejezéseket használ” – így vezette fel a kérdését Bárándy. Budai Gyula, a Fidesz egykori elszámoltatási kormánybiztosa erre először csak annyit fűzött hozzá, hogy „jól teszi”, majd később már azt mondta, hogy „hát azok a bírók, nem? Komcsi mindegyik.”

Akkor sem zavartatta magát, amikor Polt Péter vette át a szót. Miközben a legfőbb ügyész beszélt, Bárándy közbeszólt, Budai pedig erre azt mondta, hogy „Nem kaptál szót, akkor maradj csendben!”.

Vejkey Imre (KDNP), a bizottság elnöke ekkor arra kérte a hangoskodókat, hogy maradjanak csendben. Budai Gyula ezután még annyit odavetett Bárándynak címezve, hogy „Te gyökér!”.

A videón 1.33-tól:

Budai Gyula bírókkal szembeni indulatait magyarázhatja az elszámoltatás kudarca. Amely ügyek egyáltalán eljutottak a bíróságig, azok is főképp felmentéssel vagy felmentéssel fölérő ítélettel zárultak.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.