Illegális bevándorlónak nézték a Srí Lanka-i egyetemistákat Perbálon

Kihívták a rendőrséget is.

Lakner Dávid
2017. 11. 11. 21:25
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Illegális bevándorlónak nézték Perbálon a Srí Lanka-i egyetemistákat, ezért rájuk hívták a rendőrséget – derült ki egy helyi lakos Facebook-posztjából. Mint írta, pénteken érkezett hathetes itt-tartózkodásra három fiatal, akik a Tovább Élni Egyesület perbáli lakóotthonában fognak önkéntes munkát végezni. A sötét bőrű fiatalokra szombaton ráhívták a rendőrséget, miután a poszt írója szerint „Budapestre tartva migránsgyanúba keveredtek”. A hatóság egyébként nagyon kedves és megértő volt – tette hozzá.

„Megnyugtatok mindenkit, nem migránsok. Van útlevelük, vízumuk, diákigazolványuk, repjegyük visszafelé. Szóval nem kell még egyszer rendőrt hívni, elég volt nekik egyszer is. Fogadjuk őket szeretettel” – zárta sorait a férfi. Mint írta, a fiatalok az AIESEC in Hungary szervezésében érkeztek Perbálra. A poszt alatt hozzászólt az AIESEC is, megköszönve a posztolónak, hogy beszámolt a történtekről.

„Az AIESEC-ben törekszünk arra, hogy minél többen ismerhessék meg a világot és annak kultúráit, ezért is hozunk létre olyan programokat mint amiben a Srí Lanka-i gyakornokaink is részt vesznek, és épp ezért komolyan kezeljük az ilyen problémákat. Sajnálatos módon még nem tartunk ott, hogy ne történjenek meg ilyen dolgok, de azért dolgozunk, hogy a jövőben kevesebb hasonló eset legyen” – írta a szervezet képviselője. 

Korábban Őcsényben váltott ki össznépi ellenállást, mikor egy panziós menekült gyerekeket szeretett volna vendégül látni rövid időre. Az ügybe belebukott a polgármester is. Nem sokkal később pedig már arról érkeztek a hírek, hogy Kömlőn migránsnak nézték a mindenszentek alkalmából a faluba látogatókat, akik közt voltak helyiek is.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.