Juhász Péter nem gondolja, hogy őt kellene leváltani

Szerinte jól szimbolizálja a Momentumot, hogy az V. kerületben ellene indítják a jövő évi választáson Fekete-Győr Andrást.

Lőrincz Tamás
2017. 11. 02. 7:48
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Jól szimbolizálja a Momentum Mozgalmat, hogy az V. kerületben ellenem indítják a jövő évi választáson Fekete-Győr Andrást, a párt elnökét” – mondta a Magyar Nemzetnek Juhász Péter, az Együtt elnöke, aki szintén ebben a körzetben méretné meg magát. (Az említett egyéni választókerület az V. mellett az I. és a IX. egy részét is magában foglalja.) A politikus szerint nincs racionális magyarázat a Momentum döntésére, mindez pedig szerinte azt mutatja, hogy a Momentum nem akar kormányváltást. „Nem gondolom, hogy engem a régi elit politikusaihoz lehetne sorolni, akiket le kell váltani” – fogalmazott Juhász Péter. Úgy véli, a Momentum egész politikáját jellemzi, hogy még ebben a kérdésben sem voltak hajlandók egyeztetni.

Soproni Tamás, a Momentum alelnöke a Hír TV-nek azt mondta, tiszteli Juhász Péter korrupcióellenes munkásságát, amelynek eredményeként a fideszes Rogán Antal el sem indul a körzetben. Álláspontja szerint ugyanakkor Fekete-Győr András beágyazottsága lényegesen nagyobb, mert régebb óta él, tanul és dolgozik a kerületben. Juhász szerint ez az érvelés „a vicc kategóriájába tartozik”, de ezt a kérdést majd a választóknak kell eldönteniük jövő tavasszal.

A Momentum egyébként bemutatta a többi egyéni körzetben induló jelöltjét is. Soproni Tamás a budapesti 5-ös körzetben indul (VI–VII. kerület), Orosz Anna elnökségi tag Budafok-Nagytétényben, Donáth Anna elnökségi tag Óbudán. Momentumos színekben indul a választáson több volt fideszes politikus is, például Lakatos Béla, Ács polgármestere, valamint Körömi Attila, Pécs volt fideszes országgyűlési képviselője.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.