Momentum: A Fidesz kirekesztésére a DK kirekesztéssel válaszol

Fekete-Győr Andrásék a külhoni magyarok számára külön választókörzeteket is létrehoznának.

MN
2017. 11. 01. 13:53
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Momentum szerint a Fidesz kirekesztő nemzetképére nem a határon túli magyarok kirekesztése, hanem a politikai döntésekbe való bevonása a megoldás. A párt szerint ugyanis az, hogy Gyurcsány Ferenc azt javasolja, hogy a magyar állam vegye el a szavazati jogot a határon túliaktól, nem szól másról, mint a politikai haszonról – és közben magyart fordít magyar ellen. A Momentum szerint olyan nagyobb Magyarország kell, ahol mindenkinek ugyanannyit ér a véleménye, éljen akár Sydney-ben, Székelyudvarhelyen vagy Caracasban. Fekete-Győrék javaslata ezzel szemben az, hogy a külhoni magyarok számára külön választókörzeteket hoznának létre, így a listás szavazat mellett egyéni szavazathoz juttatnák a határon túli magyarokat. A kivándorolt magyaroknak pedig biztosítanák a levélben szavazás lehetőségét, valamint nemzetpolitikáért felelős tárca nélküli minisztert neveznének ki.

Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke kedden jelentette be, hogy pártja aláírásgyűjtést indít annak érdekében, hogy ne szavazhassanak azok, akik soha nem éltek Magyarországon, így nem viselik szavazatuk következményeit.

Gyurcsány szavaira a Fidesz kommunikációs igazgatója migránsozással reagált még kedden, Hidvéghi Balázs szerint ugyanis a DK elnöke a migránsokat betelepítené, de közben a magyarok ellen gyűlöletkampányt indít.

Szinte megismételte szavait Nacsa Lőrinc, az Ifjúsági Kereszténydemokrata Néppárt elnöke, aki közleményében azt írta: a DK a migránsokat betelepítené Magyarországra, de a magyar testvéreinket elutasítja.

Az erdélyi Magyar Polgári Párt (MPP) szerint Gyurcsány Ferenc „újra össze akarja ugrasztani a magyart a magyarral és testvérháborút kezdeményez”.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.