Szokatlan: nem juthattunk be Nógrádi és Spöttle migránsfórumára

Nem engedték be lapunkat a két kormányzati megmondóember biztonságpolitikai fórumára.

Molnár Richárd
2017. 11. 08. 4:30
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bár az eseményt szervező erzsébetvárosi Fidesz-frakció sajtóregisztrációval megbízott munkatársa hétfőn még „szeretettel várta” lapunk munkatársait a két nehézsúlyú migrációs és terrorügyi megmondóember, Nógrádi György és Georg Spöttle nevével fémjelzett, kedd esti „biztonságpolitikai fórumra”, tegnap délben újabb levelet kaptunk a frakciótól. Ebben szíves megértésünket kérve arról tájékoztattak, hogy kollégájuk előzetesen nem egyeztetett a létszámról a szervezőkkel, illetve arról, hogy van-e még szabad hely a helyszínen. „Tájékoztatjuk, hogy a rendezvény férőhelyei már napokkal ezelőtt megteltek, így sajnos további vendégeket fogadni nem tudunk” – írták.

A helyszínen megpróbáltunk kísérletet tenni a belépésre, felajánlva, hogy nem kérünk ülőhelyet, de a fő szervező közölte velünk: a regisztrációk beérkezésének sorrendjében töltötték fel a helyeket, így a Magyar Nemzet mellett más sajtómunkások sem kaptak lehetőséget a fórumról való tudósításra. Mivel Nógrádi György éppen a beszélgetés pillanatában érkezett meg az eseményre, a sajtóreferens ellenállása miatt kérdezni sem tudtunk tőle.

Az elutasítás ellenére természetesen megpróbáltunk bejutni az eseményre, hiszen az eddigi, a Soros-tervvel kapcsolatos nemzeti konzultációhoz kapcsolódó kormánypárti lakossági fórumokra jellemzően mindig beengedték munkatársainkat. Sőt az előadást tartó fideszes politikusok interjút is adtak lapunknak. A budapesti Wesselényi utcában lévő Eröművházban, a rendezvény helyszínéül szolgáló terem bejáratánál meg is kérdeztük a szervezőktől, hogy maradt-e esetleg szabad hely, hátha valamelyik résztvevő mégsem jött el. Nem kaptunk tudósítási lehetőséget, viszont a kormánypárti Echo TV munkatársai bent már készültek a forgatásra.

Nógrádi György annak ellenére továbbra is a közmédia egyik legtöbbet meginterjúvolt biztonságpolitikai szakértője, hogy áprilisban még a Fidesz is elhatárolódott az állításaitól. Nógrádi egy dombóvári lakossági fórumon kijelentette: az amerikai nagykövetség egy alkalommal bekérette a Fidesz egyik legmagasabb vezetőjét, hogy vállalja el a miniszterelnöki posztot Orbán Viktor helyett. Az illető viszont rögtön elment a kormányfőhöz, és elmondta neki a történteket.

Georg Spöttle – aki a 444.hu szerint terrorizmus-szakértői pályafutása előtt, az 1990-es években egy német magazinnak azt vallotta, hogy többször is meglátogatta egy nőnemű földönkívüli lény – legutóbb Makón tartott előadást. Kijelentette, hogy Európa egyik legbiztonságosabb országa Magyarország, hiszen itt nincsenek se migránsok, se terroristák.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.