Sztárság: egy este, amikor Kövér László lenyomta Varga Mihályt

A Fidesz az eredeti tervek szerint múlt héten zárta volna fórumsorozatát, hétfőre és keddre végül még hirdettek további eseményeket.

Hutter Marianna
2017. 11. 21. 8:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Senkit ne tántorítson el, hogy időnként provokációnak vagyunk kitéve” – mondta szimpatizánsainak Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter hétfőn egy a III. kerületben tartott nemzeti konzultációs fórumon. Bár a Fidesz az eredeti tervek szerint múlt héten zárta volna fórumsorozatát, hétfőre és keddre végül még hirdettek további eseményeket.

A gazdasági tárca vezetője arról beszélt: nemrégiben körbeküldött egy levelet azok számára, akik a konzultációs „adatgyűjtést” végzik, hogy a vak zenész esete mindenkit „gondolkoztasson el, és készítsen föl arra, ha ilyennel találkozik”. A miniszter interpretációja szerint az történt, hogy „két segítőnk ezt a derék embert megkereste, hogy a konzultációs ívet megkapta-e, ki akarja-e tölteni. Ő mondta, hogy nem, esze ágába sincs, ezek ezután elköszöntek egymástól, és elmentek.”

A miniszter szerint csak egy hét múlva jutott eszébe a zenésznek, hogy vele provokáció történt, és bántalmazták. „Senkit ne zavarjon az, hogy a leánya az egyik ellenzéki párt oszlopos tagja – mondta ironikusan a miniszter. – Mi ennek ki leszünk téve, ezektől senki ne ijedjen meg. Ha ilyen történik bárkivel, higgadtsággal, nyugodtsággal, keresztényi türelemmel, felebaráti szeretettel forduljunk embertársaink felé. Tudom, hogy nem könnyű, de meg kell köszönni az értékes szavakat, és távozni onnan a helyszínről, nem kell az illetővel foglalkozni” – javasolta a miniszter. Hozzátette: ha ez nem sikerül, a Fidesz-irodában mindig van munkatársuk, akit föl kell hívni és meg kell kérdezni, hogy mi a teendő.

Az este sztárja egyébként nem a gazdasági miniszter volt, hanem Kövér László házelnök, akire annyi idős kerületi ember volt kíváncsi, hogy sokakat már be sem engedtek a fórum helyszínéül szolgáló helyiségbe. A politikus arra biztatta az érdeklődőket a nemzeti konzultációval kapcsolatban, ne befolyásolja őket az ellenzék és az ellenzék sajtójának „negatív propagandája”, „higgyék el, hogy ez fontos”. Megjegyezte azt is: szeretne látni még egy olyan országot, ahol a nyolcadik éve kormányzó erő felhívására ennyi ember hajlandó véleményt nyilvánítani és „névvel-címmel kiállni annak az országnak a politikája mellett”.

Kövér László arról is beszélt, ma már a multinacionális vállalatok olyan mértékű hatalmat összpontosítanak a kezükben, amelyek a szuverén államok döntő többségénél sokkal nagyobb erőt jelentenek, és ezek a cégek úgy érzik, hogy az államok gazdasági szabályozása korlátot jelent az ő további növekedésük és profitmaximalizálási törekvésük előtt. Tehát olyan társadalom kialakítása lebeg a szemük előtt – „Soros György ennek a névadója, hangja, arca” –, ahol vagy megszűnnek a nemzetállamok, és transznacionális döntési mechanizmusok alakulnak ki helyettük, vagy pedig olyan mértékben befolyásolhatók ezek az államok „korrumpált ügynökökön” keresztül, hogy az történjen, amit a vállalatok képviselői zárt ajtók mögött megtanácskoznak – fejtette ki. „Se szeri, se száma a különböző nem nyilvános kluboknak, páholyoknak” – magyarázta a Fidesz politikusa, példaként említve, hogy a Bilderberg-csoport találkozóján még az előző Európai Bizottság egyik tagja is részt vett, aki „kitüntető figyelmet szentelt” a magyarországi média és demokrácia helyzetének.

A házelnök az előadása egy pontján arról is beszélt, ma ott tartunk, hogy a tagállamok törvényhozása nem a migrációval foglalkozik, inkább azzal, hogy hogyan kell szólítani azokat, akik se nőnek, se férfinak nem érzik magukat, például azt, aki „kedden reggel úgy ébred, hogy ő inkább se nem férfi, se nem nő, hanem egysejtű”– vázolta a politikus a közönség nagy nevetését kiváltva. Később azzal is viccelt: ehhez képest a homoszexuálisok házassága konzervatív intézmény. Szerinte egyébként ez a kérdés is összefügg a bevándorlással, mert a cél az, hogy „szétziláljanak bennünket közösségként”.

Kövér László később azt üzente azoknak a résztvevőknek, akiknek a felvázoltakban túl sok volt az összeesküvési elem, hogy vegyen részt a konzultációban és a kampányban, „mert az elmúlt hét-nyolc évben kimásztunk a gödör fenekéről”. Igaz, viccelődve megjegyezte: „szokták mondani, hogy az, hogy üldözési mániám van, nem jelenti azt, hogy nem üldöznek”, és „aki negyven év felett nem paranoiás, az nem is fog sokáig élni”.

„Ebben a pillanatban még igaz az állítás: az Európai Unión belül jobb, mint kívül, nem véletlenül törekszik minden ország ide” – válaszolta a közönség kérdésére Kövér László, jelezve ugyanakkor, hogy az uniós források „nem könyöradományok”, hanem járnak Magyarországnak egyebek közt azért, mert megnyitotta piacait. Később az Európai Néppárt sem úszta meg a kritikát, a házelnök a politikai családról úgy fogalmazott: a néppárt „színes alakulat, egy jelentős része olyan libsi, hogy a fal adja a másikat”.

Kövér a kérdéseknél kitért arra is, hogy Soros György nyílt társadalomról szóló könyvét „nyugodtan odarakhatjuk két másik terrorista totalitárius rendszer alapmunkája mellé”. A politikus itt nem állt meg, azzal folytatta: „annyiban a másik kettő, hogy mondjam menthetőbb, hogy legalább valakinek valamit ígértek a szerzők. Mondjuk Marxék azt ígérték a munkásosztálynak, hogy elnyomott páriákból ők lesznek az uralkodó osztály [ ]. A nácizmusnak arra futotta, hogy a németeknek ígérték, hogy ők lesznek a világ urai, ők a felsőbbrendű faj, mindenkit nyugodt lelkiismerettel ki lehet irtani meg ki lehet zsákmányolni, ez a történelmi joguk. Az a német, aki bedőlt nekik, érezhette úgy, hogy van valami célja [ ]. De könyörgök, ennek mi a célja, tehát itt kinek jó? Azt nem értem, hogy miből gondolja Soros György meg mindenki, aki az ő nézeteit vallja, hogy ez tömeges mértékben követőkre talál, mert az emberek elolvassák, és azt mondják, hogy »erre vártunk«. Én föl nem fogom, és mégis vannak ilyenek.” Kövér szerint vannak egyszerűen csak „megvásárolt, korrumpált disznók”, akik tudják, hogy ez az egész blöff, és ha megvalósulna, az a világ legborzalmasabb rendszere lenne, de miután nem hisznek az örökkévalóságban, és jól szeretnének élni a földön, eladják magukat.

„Az éberséget ne hagyják elaludni, össze fognak ellenünk állni” – figyelmeztette Kövér a kormánypárt híveit a fórumon, később jelezve, hogy „Magyarországon sem kicsi” a manipulációs gépezet. „Persze természetesen jelentős mértékben tettünk lépéseket a kiegyensúlyozott sajtó felé – huszonvalahány évvel a rendszerváltás után talán éppen itt volt az ideje –, de nehogy bedőljünk annak is, hogy Magyarországon meg is szűnt a sajtószabadság” – mondta. Kövér László szerint „olyan kampány elé nézünk, amit önök még nem láttak idáig”, mert hazugságokra, manipulációra, rágalmazásokra és gyalázkodásokra lehet számítani.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.