Zaklatással vádolják az ELTE oktatóját is

Az ELTE oktatója szexuálisan több kollégát és diákot zaklatott – írták névtelenül egy Facebook-üzenetben.

MN
2017. 11. 03. 15:23
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szexuálisan molesztálhatta az ELTE egyik tanára a hallgatókat és a munkatársait. Az erről szóló, névtelenül megírt Facebook-bejegyzést az Index találta meg.

„Nettó ... fizuért tűrtem, hogy zaklasson, fogdosson, nyalogasson. Akárhányszor kértem segítséget, engem hibáztattak, hogy miért nem rúgtam torkon” – idéz a portál az írásból, amely szerint ezek az esetek az egyetemnek ugyanazon a karán történtek meg, ahol pár éve a gólyatábori erőszak is, ez pedig a Tanító- és Óvóképző Kar. 

Az állításokat megfogalmazó írásra – szintén névtelenül – válasz is érkezett. Ez arról számol be, hogy az ELTE egyik professzora szakdolgozati konzultáció keretében szabott szexuális tartalmú „feltételeket” egy női hallgatónak. „Az érdekes a történetben, hogy miután a lány segítségért fordult a karon belül, illetve el is mesélte a történetet egyik tanárnőjének, egytől egyig hülyének nevezték, és falaztak a professzornak”, olvasható a válaszban.

Az oktatási intézmény sajtóosztálya az Indexnek elismerte, hogy „etikai vizsgálat zajlik munkahelyi hatalommal való visszaélés ügyében az egyetem egyik oktatójával szemben, nem hallgatói bejelentés alapján”, részleteket azonban nem árultak el.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.