A szivárogtató találkozott az MSZP miniszterelnök-jelöltjével

„Bocsánatot kértem Karácsony Gergelytől személyesen is. Külön úton, de tovább küzdünk a kormányváltásért” – írta Berkecz Balázs.

TK
2017. 12. 16. 11:50
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Bocsánatot kértem Karácsony Gergelytől személyesen is. Külön úton, de tovább küzdünk a kormányváltásért” – írja hivatalos Facebook-oldalán Berkecz Balázs, az Együtt alelnöke.

Az Együtt kivizsgálta az ügyet, közölte szerdán a Magyar Nemzettel a párt. Mint írták, Berkecz Balázs azt a tájékoztatást adta nekik, hogy ő készítette a felvételt, azonban a névtelen blogon való elterjesztéséhez nincs köze.

Mint vasárnap hírül adtuk, egy rejtélyes hangfelvétel szivárgott ki egy blogon, amelyen Karácsony Gergely, a XIV. kerület polgármestere arról beszél, nem lelkesedett már azért sem, hogy ő legyen a Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje.

Berkecz Balázs a vizsgálat során elmondta, hogy a felvételt saját Facebook-oldalán publikálta kevesebb mint tíz percig, de mivel felismerte, hogy a Párbeszéd és az Együtt közötti szövetség felmondása miatti csalódottság vezette csak, törölte. A hangfelvételt napokkal később publikálták a névtelen blogon.

Mindezek alapján az Együtt elnöksége a párt etikai bizottságát kérte fel eljárás lefolytatására. Berkecz Balázs a vizsgálat lezárultáig önként felfüggesztette elnökségi tagságát.

Az MSZP elnöke szerint politikai értelemben már eldőlt, hogy Karácsony Gergely, a Párbeszéd társelnöke a szocialisták kormányfőjelöltje is. Molnár Gyula erről csütörtökön az Inforádió Aréna című műsorában beszélt. Karácsony pedig elmondta, szeretné, ha februárban árnyékkormányt hoznának létre. Molnár és Karácsony is reményét fejezte ki, hogy több párt csatlakozik az együttműködéshez. Megerősítették: közös egyéni képviselőjelöltek, közös lista és közös miniszterelnök-jelölt a céljuk.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.