Élő adásban rúgták ki Karácsony Gergelyt

Felmondta a Párbeszéddel kötött szövetséget az Együtt válaszmányi elnöke.

MN
2017. 12. 08. 11:04
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Élő adásban mondta fel a Párbeszéddel kötött szövetséget az Együtt válaszmányi elnöke – írja a Hír TV. Szigetvári Viktor az ATV reggeli műsorában jelentette be, hogy véget ért az Együtt és a Párbeszéd választási szövetsége, miután Karácsony Gergely „lepaktált” az MSZP-vel.

Kell egy közös ajánlat – erről beszélt a Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje csütörtök este az ATV műsorán. Karácsony Gergely szerint az ellenzéki pártoknak vissza kell térniük a közös program, közös lista, közös miniszterelnök-jelölt politikájához. A politikust annak kapcsán kérdezték, hogy sajtóhírek szerint ő lehet az MSZP kormányfőjelöltje is. Karácsony ezzel kapcsolatban azt mondta: „ha az MSZP elfogad engem miniszterelnök-jelöltként, akkor azt az MSZP el fogja mondani”.

A felvetésre, hogy nincs-e ilyen tárgyalás, kitérően annyit válaszolt: nem vett részt olyan egyeztetésen, amelynek az lett volna az elsődleges kérdése, hogy ki lesz az ellenzék miniszterelnök-jelöltje. „Beszéljünk erről őszintén: én nem tudok olyan felmérést, amelyben ne én lennék az ellenzék legnépszerűbb politikusa” – fogalmazott a beszélgetés egy pontján, később hozzátéve, hogy ma az ellenzék rosszabbul áll, mint négy éve, ezt a folyamatot kell megfogni és hitet adni az embereknek. Feltette azt a kérdést is: ha az ellenzéki pártok nem tudják „egymás szagát elviselni”, akkor miért várják el, hogy a választópolgárok megmozduljanak.

###HIRDETES###

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.