Előre megtervezhették Havas Henrik megvádolását

Még az előtt rögzíthették a Tények extra adását, hogy Baukó Éva nyilvánosan kiborult volna.

MN
2017. 12. 07. 15:22
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Előre megtervezett lehetett Havas Henrik lejáratása, Nagy Alekosz azt állítja, Baukó Évával előre rögzítették a Tények extra adását, melyben a még meg sem jelent kiborulását részletezi a zaklatás kapcsán – írja a Friss24.

Ismeretes, Havas Henriket azzal vádolta meg egy egykori valóságshow-szereplő – Baukó Éva –, hogy az újságíró korábban szexuálisan zaklatta. Havas ezt követően lemondta saját könyvének bemutatóját. A kötetet Vona Gáborról, a Jobbik elnökéről írta Vona Gábor – Újratervezés címmel.

Havas Henrik azzal indokolta a távolmaradását, hogy „a kormánypárti média politikai eseményt kreált egy egyszerű könyvbemutatóból, és kihasználta”. A szerző szerint ráadásul anélkül tették mindezt, hogy elolvasták volna a könyvet.

Vona Gábor az így féloldalasra sikerült bemutatón sajnálatát fejezte ki a történtek miatt. Azt hangsúlyozta, hogy ez az egész nem Havas Henrikről szól, inkább a Jobbik elleni támadás. Megfogalmazása szerint ami most történik, az „politikai terrorizmus”, vagyis a lényege, hogy mindenki féljen. „Havas Henriket legalább Baukó Évával vádolták meg, engem viszont Terry Blackkel” – jegyezte meg.

A Friss24 viszont most azt írja, a portál újságírójának már a megjelenés előtt tudomása volt a teljes történetről, ugyanis Baukó Éva egyik legközelebbi barátja, Nagy Alekosz minden birtokában lévő információt megosztott már a bejelentés előtti szombat éjszakán a riporterrel. Alekosz azt is közölte, hogy Baukó Évával előre rögzítették a Tények extra adását, melyben a még meg sem jelent kiborulását részletezi a zaklatás kapcsán. Úgy tudják, előre megkomponált sorrendet állítottak fel Baukó Éva számára.

Alekosz a botrány kirobbanása után egy videót is eljuttatott a Friss24-hez, és ezt a portál nyilvánosságra hozta.

„Ez egy irányított akció. Én erről tudtam” – állítja a felvételen, hozzátéve, Éva tőle kért tanácsot azzal kapcsolatban, elvállalja-e „a megbízást” vagy sem. „Az, hogy a TV2 egy Baukó Évát választ a Jobbik ellen, példátlan” – jelentette ki.

Alekosz szerint barátja, a Friss24 újságírója, Ábrahám Róbert is velük bulizott szombat este, amikor ő maga már tudta, hogy „a TV2 fölbérelte Baukó Évát azért, hogy mondjon kompromittálókat Havas Henrikről”, és ő ezt el is mondta Ábrahám Róbertnek. Kiemelte: nem vonja kétségbe, hogy volt közeledés, és Havas Henrik szexuális ajánlatot tett Baukó Évának. „Az időzítés, hogy Havas Henrik könyve megjelenésének a napjára legyen időzítve egy ilyen akció, amit ráadásul a TV2 a Baukó Évával végeztet el, példátlan” – mondta.

„Véleményem szerint Havas Henrik nem érdemli meg azt, hogy ilyen méltatlan helyzetbe hozzák, ilyen körülmények között hozzák őt méltatlan helyzetbe, Baukó Évával hozzák méltatlan helyzetbe, és a TV2 előre megbeszélt, előre megkomponált, legyártott, tudatosan irányított médiaszisztéma szerint hajtsa végre ezt az akciót” – mondta Alekosz.

A Friss24 azt írja, Nagy Alekosznak feltették a kérdést, hogy tudomása szerint ki és mennyit fizetett Baukó Évának, melyre ő nem kívánt válaszolni. Ahogyan fogalmazott: „Ha erre vonatkozólag információkat biztosítanék, akkor azzal már konkrétan megvádolnék bizonyos személyt vagy személyeket. A cél pedig nem ez. A cél az, hogy megpróbáljam megóvni Baukó Évát attól, amibe a TV2 tudomásom szerint kényszerítette, illetve az, hogy felhívjam a figyelmet a TV2 házon belüli piszkos módszereire. Nincs ebben sem több, sem kevesebb.”

Megkerestük a TV2-t azzal kapcsolatban, hogy miként reagálnak a videóban elhangzottakra. Arra voltunk kíváncsiak, hogy Baukó Éva felkérésre beszélt-e Havas Henrik állítólagos közeledéséről, valóban előre megkomponált történetről van-e szó, illetve fizetettek-e Baukó Évának vagy bárki másnak a történetért. Amint választ kapunk, frissítjük cikkünket.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.