Káosz a római-parti mobil gát körül – újratervezés jön?

A hatóság szerint sértette a közbeszerzési jogot a tervezés közbeszerzés nélküli kiszerződése.

MN
2017. 12. 10. 7:25
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jogsértő a Közbeszerzési Hatóság szerint a római-parti mobil gát tervezésének közbeszerzés nélküli kiszerződése a Fővárosi Csatornázási Műveken keresztül a Tér-Team Kft.-nek – írta Jávor Benedek, a Párbeszéd EP-képviselője a hatóság tájékoztatása alapján a Facebook-oldalán.

A politikus azért fordult a Közbeszerzési Hatósághoz, mert szerinte a tender nélküli szerződés sértette a közbeszerzési jogot. A hatóság most jogorvoslati eljárást kezdeményezett, és november 27-én el is indította a Közbeszerzési Döntőbizottságnál.

Jávor Benedek szerint ha a tervezési szerződés semmis, akkor új közbeszerzést kell kiírni, majd újra kell tervezni a projektet, az új tervek pedig azt is jelenthetik, hogy a változások miatt új engedélyezési eljárást kell lebonyolítani.

„Vissza a startmezőre” – tette hozzá az EP-képviselő.

A politikus a közösségi oldalán üzent a főpolgármesternek. Azt írta: „Kedves Tarlós István, nem lenne egyszerűbb most már végre normálisan nekiállni ennek az egésznek, és nem egy néhány befektető érdekeit képviselő, félnáci, álcivil szervezet javaslatait átnyomni a Fővárosi Közgyűlésen, majd törvénytelenül erőltetni a megvalósításukat, hanem érdemi szakmai elemzés és társadalmi egyeztetés nyomán megoldást találni?”

Ami az ügyet illeti: a mobil gát tervének elkészítésére az önkormányzat a Fővárosi Csatornázási Műveken (FCSM) keresztül a Tér-Team Kft.-nek adott megbízást abból kiindulva, hogy az FCSM a főváros saját cége, tehát nem kell megpályáztatni, a csatornázási vállalat pedig bárkit bevonhat alvállalkozóként.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.