Karácsony Gergely: A f...ért hagytam magam rábeszélni?!

Egy kiszivárgott hangfelvétel szerint a politikus arról beszél, már azért sem lelkesedett, hogy a Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje legyen.

MN
2017. 12. 10. 14:53
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy rejtélyes hangfelvétel szivárgott ki egy blogon, amelyen Karácsony Gergely, a XIV. kerület polgármestere arról beszél, nem lelkesedett már azért sem, hogy ő legyen a Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje.

„Alapvetően az az érzésem, hogy a faszért hagytam magam rábeszélni erre a miniszterelnök-jelöltségre, mert sokkal jobb lett volna, ha el sem kezdem” – hallható a mintegy negyven másodperces felvételen, amelyet a Karácsony Gergely és ami mögötte van elnevezésű blogon tettek közzé.

A hangfelvétel szerint Karácsony azt is elmondja, hogy annyi hatást tudtak ezzel elérni, hogy a PM támogatottsága egy százalékra emelkedett. A Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje azzal folytatja, hogy van egy főállása, amely „önmagában kiba...tt politikai stressz, hogy lesz Zuglónak költségvetése, meg ilyen apróságok. Van nekem ilyen szempontból dolgom, így tudom is magam áltatni azzal, hogy én teszek az ügyért, vagy valamit csinálok”. Vagyis Karácsony azzal védekezik, hogy lenne kifogása a miniszterelnök-jelöltség ellen, ennek ellenére mégis elfogadta a felkérést.

A politikushoz is eljutott a kiszivárgott hangfelvétel híre, közösségi oldalán azt írta: „Köszönöm az ingyenreklámot!”

Karácsony azt is hozzátette, hogy a hangfelvétel azt bizonyítja, hogy ő nem egóból vagy vagy hataloméhségből, hanem felelősségtudatból csinálja, amit csinál, és nem áltatja magát azzal, hogy Zugló polgármestereként is tesz eleget a változásért.

A miniszterelnök-jelölt a stílus miatt elnézést kért, de arra egyáltalán nem számított, hogy visszaélnek a bizalmával, és felvétel készül. Azt gondolta, a barátaival beszélget, őszintén.

Azzal is tisztában van, ki készítette a felvételt, de nem árulja el: „Egyrészt mindegy is, másrészt meg úgysem tudom bizonyítani. De a véleményem megvan” – tette hozzá Karácsony Gergely.

Az Index úgy tudja, hogy az Együtt hétfői elnökségi ülésén rögzíthették a hangfelvételt. 

Ez azért is érdekes, mert az Együtt épp pénteken mondta fel az együttműködést a Párbeszéddel, miután Karácsony Gergely lepaktált az MSZP-vel. Ráadásul a politikus felszólalt az MSZP programbemutató rendezvényén, ahol Molnár Gyula azt javasolta az elnökségnek, válasszák miniszterelnök-jelöltjüknek Karácsonyt, ő pedig igencsak nyitottnak mutatkozott erre.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.