Kétmilliárdot kap a kormánytól Kőbánya, hogy rendbe tegye a Hős utcát

A környéken évek óta nyílt titoknak számít, hogy ott szinte azonnal kábítószerhez lehet jutni.

MN
2017. 12. 27. 18:52
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kétmilliárd forinttal támogatja a kormány Budapest X. kerületi önkormányzatát, hogy felszámolja a hírhedt Hős utcai nyomortelepet – derült ki a legfrissebb Magyar Közlönyből.

Kovács Róbert kőbányai polgármester a kerületi lapnak adott szeptemberi interjújában épp ekkora összeget emlegetett, hozzátéve, hogy ennyi pénzből meg lehet vásárolni az ingatlanokat, rendezni lehet a közműtartozásokat, le lehet bontani a házakat, ráadásul mint akkor elmondta, a kormány segítsége nélkül nem sokra mennek.

A Hős utcában uralkodó állapotokról több cikkben is beszámoltunk. A környéken évek óta nyílt titoknak számít, hogy ott szinte azonnal kábítószerhez lehet jutni még úgy is, hogy a drogtanyává lett két háztömb szomszédságában több rendőrségi laktanya van. Nyáron tizennyolc embert vittek kórházba feltehetőleg dizájnerdrog miatt. Aztán megerősítették a rendőri jelenlétet a környéken, és kis időre el is tűntek a kábszeresek. De ha nem látni arra egyenruhást, kirajzanak a drogosok a Hős utcából.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.