Pénzbírságot kapott a helyreigazításokat szabotáló Ripost főszerkesztője

A Ripost eddig törvények fölött állónak érezhette magát, a helyreigazítás fogalmát nem igazán ismerte.

MN
2017. 12. 19. 11:18
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Február óta nem hajlandó megjelentetni a kormányközeli Ripost azt a helyreigazítást, amelyre a Fővárosi Ítélőtábla jogerősen kötelezte, mivel tavaly májusban hamisan híresztelte, hogy Vona Gábor Jobbik-elnök „szövetséget kötött” lapunk tulajdonosával, Simicska Lajossal, és szankciókat alkalmaz a párton belül azokkal szemben, akik ezt kritizálják. 

A Ripost, mint általában, a bírósági ítélet ellenére nem tett eleget a helyreigazításnak. Korábban már írtunk arról, hogy a bulvárlap törvények fölött állónak érzi magát, szerkesztőségében a helyreigazítás fogalmát nem igazán ismerik, hiába nyerik ellene a pereket, a felületén annak nyoma sincs. Az ügyvédek eddig értetlenül álltak a jelenség előtt, és tehetetlenek voltak a végrehajtók is.

A II. és III. Kerüti Bíróság azonban december 8-án kelt végzésében 50 ezer forintos pénzbírságot szabott ki a Ripost szerkesztőségére és 30 ezret Ómolnár Miklós főszerkesztőre. Ugyanakkor ismét kötelezte a lapot arra, hogy nyolc napon belül tegyen eleget a helyreigazításnak. A bíró figyelmeztette a bulvárportált és a főszerkesztőt, hogy a bírság ismét kiszabható, ha nem tesz ennek eleget. 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.