Vasárnap választanak polgármestert Őcsényben

Fülöp János, a szeptember végén lemondott településvezető is rajthoz áll.

MN
2017. 12. 11. 14:51
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Polgármestert választanak vasárnap a Tolna megyei Őcsényben – tájékoztatta a helyi választási iroda vezetője hétfőn az MTI-t.

Herczig Hajnalka, a mintegy 2400 lakosú község jegyzője közölte: az időközi önkormányzati választást azért kellett kiírni, mert a település eddigi független polgármestere, Fülöp János szeptember 27-én lemondott tisztségéről.

A vasárnapi voksoláson négy független jelölt indul a polgármesteri posztért: Csapai János, Fülöp János (ismét), Guzsván István és Kozma Zoltánné. Őcsény választási névjegyzékében 2045-en szerepelnek – ismertette a jegyző.

Fülöp János szeptember végén mondott le a település vezetéséről, miután egy falugyűlésen heves indulatokat váltott ki néhány migráns pár napos üdültetésének terve.

Azt követően jelentette be távozását, hogy a falugyűlésen tapasztalt indulatok nyomán tartott szavazáson a helyi képviselő-testület nem volt hajlandó feloszlatni önmagát. A Magyar Nemzetnek már október végén elmondta: biztossá vált, hogy elindul az időközi polgármester-választáson. Hozzátette, sokan biztatták arra, hogy induljon, és szavai szerint munka is lenne bőven a településen.

Fülöp János 2006 óta vezette a Szekszárd mellett fekvő települést.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.