1300 menekült: összehívták a nemzetbiztonsági bizottságot

Az ülés összehívását a Jobbik és az LMP is támogatta – közölte Molnár Zsolt. Orbán Viktort is meghallgatnák.

MN
2018. 01. 18. 8:37
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Összehívták jövő csütörtökre az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságát – tudta meg Molnár Zsolttól, a bizottság szocialista elnökétől az Atv.hu. Az ülés témája a „titokban” befogadott 1300 menekült és az úgynevezett Soros-terv.

Ismert, Altusz Kristóf, a Külgazdasági és Külügyminisztérium európai és amerikai kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára a Times of Malta című lapnak beszélt arról, hogy tavaly 1300-an kaptak menekültstátust Magyarországon, de a kormány ezt az érintettek biztonsága érdekében nem tette közzé.

Az MSZP további információkra kíváncsi a befogadott menekültekkel kapcsolatban, ezért kezdeményezte az ülés összehívását, amelyen Orbán Viktor is meghallgatnák. Molnár Zsolt azt is hangsúlyozta, hogy a titkosszolgálati vezetők eddigi beszámolói szerint nincs „Soros-terv”.

Az ellenzéki politikus az MTI-nek azt mondta: az ülés összehívását a Jobbik és az LMP is támogatta.

A Jobbik elnöke is személyesen Orbán Viktortól vár magyarázatot. Vona Gábor úgy véli, a parlamentben lehetne mindezt tisztázni, ezért megkezdik az egyeztetést a többi frakcióval, hogy összehívhassák az Országgyűlés rendkívüli ülését. Az a tervük, hogy a kormányfő napirend előtt számoljon be erről az 1300 emberről, illetve arról a másik 20 ezerről, aki a letelepedési kötvényeken keresztül érkezett Magyarországra.

Az LMP részéről Demeter Márta is jelezte, hogy az ügyben magyarázat jár az embereknek.

Németh Szilárd, a testület fideszes alelnöke azt mondta, hogy kivonulnak a nemzetbiztonsági bizottság „Soros-tervvel” foglalkozó üléséről, ha azon megjelenik Szél Bernadett, ő ugyanis a kormánypártok szerint Soros György érdekeit szolgálja, ezért nem szeretnék, ha fontos információkhoz jutna az ülésen.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.