Márki-Zay Péter meghallgatta a pap kampánybeszédét, majd megtérésre szólította őt

Az ellenzéki jelölt szerint az ellene indított támadások miatt a katolikus egyház tekintélye óriásit csorbult.

MN
2018. 01. 14. 17:56
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Márki-Zay Péter, aki a Fidesz-jelölt Hegedűs Zoltán ellen indul a hódmezővásárhelyi időközi polgármester-választáson, részt vett azon a katolikus szentmisén vasárnap, amelynek végén Németh László plébános kiállt a hívek elé és lényegében a független jelölt elleni szavazásra szólított fel.  

Márki-Zay Péter – aki egyben a Szent István-plébánia egyháztanácsának világi elnöke is – a templomépület előtt a Hír TV-nek azt mondta, meghatotta, milyen sok barátja eljött, hogy biztosítsa támogatásáról, de végtelenül elszomorította, hogy a plébános atya ( ) egy méltánytalan lejáratásnak lett az eszköze. A politikus Facebook-oldalára is kitette a felvételt, amelyben így folytatta: „Azt kérem a Jóistentől és Laci atyától, hogy térjen meg. Gondolja végig, hogy amit tesz, az nem nekem árt – én úgy látom, hogy nekem még talán segít is. Amit az egyházzal tesz, azért rendkívül fáj a szívem.”

Németh László a szertatás végén arról is beszélt, hogy „a második világháború óta a magyar népnek és a magyar egyházaknak, nem csak a katolikus egyháznak, nem volt olyan lehetősége, hogy ilyen támogatást élvezzen, mint a jelenlegi kormány által, amit kap”, a híveket pedig arra kérte, hogy lelkiismeretük szerint ne a független jelöltet támogassák a választáson.

Az ellenzéki jelölt szerint az esettel a katolikus egyház tekintélye óriásit csorbult. A politikus hozzátette, arra kér minden jó érzésű magyar embert, keresztényt, katolikust, imádkozzon az egyházért, az egyház tisztaságáért.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.