„Ne menj suliba!” – több ezer diák tüntethet iskola helyett a Parlament előtt

A kezdeményezés szervezői az oktatási rendszer minőségére akarják felhívni a figyelmet.

TK
2018. 01. 06. 15:35
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Ne menj suliba!” címmel tüntetést szerveznek január 19-ére a Parlament elé. A kezdeményezés szervezői az oktatási rendszer minőségére akarják felhívni a figyelmet, és több ezer résztvevőre számítanak.

„Január 19-én ne menj suliba! Tiltakozzunk együtt az oktatási rendszer minősége és rendszere ellen, pl.: ne legyen 7, 8 vagy 9 órája a diákoknak naponta! Mutassuk meg, hogy nem állunk be a sorba és nem tűrjük a szabadidőnk elvesztését! Gyere te is a Parlament elé január 19-én és mutassuk meg, hogy minket nem alakítanak zombivá! A tüntetés teljesen független és csak diákoknak szól” – olvasható a facebookos leírásban. Szombat délutánig 6600-an igazoltak vissza, és 25 ezren jelezték, hogy érdekli őket.

Gyetvai Viktor, a tiltakozás szervezője azt mondta az Atv.hu-nak, hogy „bár felesleges tudás nem létezik, mégis úgy gondolják, racionalizálni kell a tanítást”. Például az alsó tagozatosok nincsenek arra felkészülve, hogy annyit kell az iskolában lenniük, mint a felnőtteknek a munkahelyükön.

A szervező úgy véli, hogy az anyagok túlrészletezettek, miközben lehetne lényegre törően is tanulni. Gyetvaiék nem fogadnák el, hogy bármelyik párt csatlakozzon az eseményhez.

„Sokszor azt érzik a diákok, hogy bár vannak rossz tanárok, de nagyon sok jó pedagógus is, aki foglalkozna a diákokkal, de azzal, hogy őket bekorlátozzák és rengeteg adminisztratív terhet raknak rájuk, egyre kevesebbet tudnak figyelni a diákokra is” – mondta Gyetvai Viktor a portálnak, aki leszögezte: az a cél, hogy induljon meg a párbeszéd a szakma, a diák- és tanárszervezetek, valamint a politikusok között.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.