Visszalépteti Mellár Tamás javára pécsi jelöltjét az Együtt

Egy másik pécsi választókerületben az Együtt a saját jelöltje támogatását kéri az ellenzéki pártoktól.

MN
2018. 01. 17. 17:21
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Együtt visszalépteti képviselőjelöltjét Mellár Tamás javára Pécsett – tájékoztatta a Magyar Nemzet szerkesztőségét az ellenzéki párt.

Miután kedden az MSZP nyilvánosságra hozta, hogy a közgazdász mögé áll, az Együtt elnöksége is úgy döntött szerdai ülésén, hogy a független jelöltet támogatja a Baranya megyei 1. számú választókerületben. Az Együtt saját jelöltjét ennek értelmében visszalépteti, és a közös ellenzéki jelölt támogatására kér minden ellenzéki pártot és civil szervezetet.

Indoklásuk szerint az Együtt meggyőződése, hogy a Fidesz 2018. tavaszi legyőzése érdekében minden egyes egyéni választókerületben a legesélyesebb jelöltnek kell indulnia. Ezért is támogatja a párt Mellár Tamás jelöltségét, aki, mint írják, hiteles, konzervatív jelölt, a Fidesz gazdaságpolitikájának szakértő kritikusa.

Mivel az Együtt szerint Pécsett mindkét egyéni választókerületben legyőzhető a Fidesz, a párt azt kéri a többi ellenzéki erőtől, hogy a Baranya megyei 2. számú választókerületben Berkecz Balázst, az Együtt alelnökét támogassák a Fidesz ellen induló egyetlen jelöltként. „Berkecz Balázs helyi politikusként a fideszes vezetés legkeményebb és hiteles, szakértő kritikusa” – zárul a párt közleménye.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.