Visszaléptette jelöltjét Vass Péter javára Szigetváron az MSZP

A polgármester reméli, hogy sikerül megállapodni a DK-val és az LMP-vel.

MN
2018. 01. 18. 7:36
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szigetváron is visszaléptette az MSZP saját jelöltjét egy független jelölt javára: a Baranya megyei 4. számú választókerületben Vass Péter jelenlegi szigetvári polgármestert támogatják, aki a múlt héten jelentette be, hogy indul a körzet képviselői székéért – írja a Hír TV.

Vass Péter civilben állatorvosként dolgozik, 2014-ben függetlenként nyert az önkormányzati választáson, megelőzve a Fidesz jelöltjét. Ekkor indulását az MSZP, a DK és az LMP is támogatta, a Jobbik, a Fidesz és egy helyi civil szervezet indított ellene jelöltet.

Vass Péter a Hír TV-nek azt mondta: hosszú folyamat eredményeként döntötte el, hogy indul független képviselőjelöltként. „A múlt héten tettem közzé az indulásomat, és támogatást kértem pártoktól és a szigetvári civil szervezetektől” – fogalmazott. A polgármester elmondta, a közelmúltban többen kérték telefonon, e-mailben, illetve az állatorvosi praxisában, hogy jelöltesse magát képviselőnek. Hozzátette, hogy magánszemélyek biztatták az indulásra, pártoktól előzetesen nem kapott felkérést. 

Vass Péter kiemelte: reméli, hogy idén is sikerül megállapodni a DK-val és az LMP-vel, hogy ne indítsanak ellene jelöltet, és szerinte ebben az esetben reális esélye van a győzelemre. Rajta kívül biztosan rajthoz áll a szigetvári választáson Nagy Csaba, a megyei közgyűlés fideszes elnöke, azaz nem indul újra a jelenlegi fideszes képviselő, Tiffán Zsolt.

Az LMP Angyal Károlyt jelentette be jelöltként, egyelőre nem tudni, visszalép-e Vass javára. Az Együtt, a Párbeszéd és a DK várhatóan nem indít saját jelöltet: Karácsony Gergely pártja már jelezte, hogy a szigetvári polgármestert támogatják, az Együtt-tel és a DK-val pedig elindult az egyeztetés.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.