Zacher Gáboréknak tiszta a lelkiismeretük

A főorvos a Hír TV Egyenesen című műsorában felhívta a figyelmet a sürgősségi osztályok általános rossz állapotára.

MN
2018. 01. 31. 7:21
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Súlyos hasi fájdalmakkal vittek be a kórházba egy férfit néhány napja, akit gyermekei állítása szerint többszöri kérésre sem láttak el – írtuk korábban a 24.hu-ra hivatkozva. Fél napi várakozás után vitték be a műtőbe, de már késő volt. Az 58 éves férfi másnap délelőtt meghalt.

A meghalt férfi lánya nyilatkozott lapunknak:

Zacher Gábor, a Honvédkórház Sürgősségi Betegellátó Centrumának vezetője a Hír TV Egyenesen című műsorában az esetre vonatkozóan azt mondta, az ő és kollégái szakmai lelkiismerete tiszta, szakmai hiba nem történt.

A főorvos felhívta a figyelmet a sürgősségi osztályok általános rossz állapotára: rengeteg, (naponta átlagosan 160) beteget kell ellátniuk, akik közül sokan nem is igényelnének sürgősségi ellátást. Zacher szerint mindennapos háború zajlik a sürgősségi osztályokon, az ellátórendszer kapacitása pedig véges.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.