Köves Slomó elnézést kért

Szeretne Hollik Istvánnal arról beszélgetni, hogy Horthy Miklós nem volt államférfi (Hollik szerint igen).

MN
2018. 02. 05. 9:23
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Mint zsidó vezető kötelességem minden olyan politikussal és demokratikus politikai párttal keresni az együttműködést, akik segítik a zsidó hitélet és oktatás ügyét. Hollik Istvánnal csak egyszer-kétszer találkoztam, de a szocialista Steiner Pállal, Pásztor Tiborral vagy éppen Rogán Antallal és Puskás Andrással jól ismerjük egymást” – magyarázta vasárnap Köves Slomó a Zsidó.com oldalon.

Az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség (EMIH) vezetője a főváros V. kerületében induló Hollik István szórólapján tűnt fel. Köves Slomó a kormánypárti politikus mellett kampányolva kifejtette, hogy a zsidó kulturális és hitélet megújult a Belvárosban, és a folyamat folytatásához, valamint a zsidó közösség nyugodt életének és biztonságának megőrzéséhez szükség van segítő társakra. Hollik személyében pedig erre garanciát lát. Mindez a DK-s Vágó István Facebook-posztjából derült ki

Köves Slomó a Zsidó.comnak nyilatkozva hozzátette: lokális szintű támogatását bárki megkaphatja a „demokratikus pártok” jelöltjei közül, aki a belvárosi zsidó hitélet és közösségi élet ügyét fontosnak tartja, és cselekedetekkel is megerősíti. „Erről szólt ez a támogatás, de ha ez a kampányba való beszállásként értelmeződött, akkor lehet, hogy hiba volt, ezért elnézést” – fogalmazott Köves. Majd hozzátette: szeretne Hollik Istvánnal arról beszélgetni, hogy Horthy Miklós nem volt államférfi (Hollik szerint igen), mert „a kormányzó lelkén szárad” kétszázezer doni és hatszázezer auschwitzi áldozat vére.

Az EMIH októberben vásárolta meg a Zsigmond Király Egyetemet, ahol februárban sportlétesítmény- (például stadion-) menedzseri képzés indul. Az egyetem honlapja szerint a képzésnek három védnöke van: Simicskó István honvédelmi miniszter, Szabó Tünde sportért felelős államtitkár és Fürjes Balázs budapesti beruházásokért felelős kormánybiztos.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.