Rendkívüli hír: Németh Szilárd is evett már rovart!

A Fidesz alelnöke a hazai gasztronómiára leselkedő veszélyekről is beszélt, így a gíroszosokról, a kebabosokról és a McDonald’sról.

Hutter Marianna
2018. 02. 21. 13:14
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem kell migráció ahhoz, hogy veszélybe kerüljön a magyar gasztronómia, „de mi lesz, ha még betelepülnek” – erről beszélt Budapesten Németh Szilárd annak kapcsán, hogy kedden Fazekas Sándor agrárminiszter már amiatt aggódott, hogy a Soros-terv működésbe lépése azzal járna, hogy Magyarországon is rovarokat vagy grillezett skorpiót kellene ennie az embereknek. 

A Fidesz alelnöke kifejtette, hogy egyre kevesebb lacikonyha van az országban, miközben  gíroszosból, kebabosból, turkish kebabosból és McDonald’sból egyre több. „Egyértelmű, nem? Ha ők lesznek többen, akkor evvel kell majd barátkozni” – jelezte, hogy itt veszély fenyegeti a magyarok étkezési szokásait is.

Németh Szilárd egy régi viccet is elmesélt: „Németországba tíz év múlva bemegy a presszóba egy ember, és azt mondja: Alahahauhhauha Coca-Cola. Erre visszakérdez az eladó: Egy jéghideg mit kérsz?” Ám gyorsan sietett leszögezni: ez most egy vicc volt, nem szeretett volna senkit megbántani, nem tud arabul.

Ugyanakkor Németh Szilárd kissé lefagyott, amikor azt kérdezték tőle, hogy amikor a magyar emberek biztonságáról beszélnek, akkor miért tartják fontosnak, hogy egyéb gasztronómiai és vallási kérdéseket is elővegyenek. A politikus először nem értette a kérdést, mert visszakérdezett: „Hogy mit?” Majd arról faggatta az újságírót, hogy személyesen ott volt-e a csepeli lakossági fórumon, ahol Fazekas Sándor előhozta a témát. Miután az újságíró jelezte, hogy nem, de látta a felvételt a miniszter szavairól, Németh úgy reagált: „Hagyjuk már a rizsát!”.

„Ez a rovar bekattant teljesen – mondta Németh Szilárd, majd rendszertani fejtegetésekbe bocsátkozott. – A bogarak azok kicsit szűkebb kategória, a bogarak rendszertanilag osztályba tartoznak vagy rendbe. Van a bogarak rendje és az ízeltlábúak törzse, igen, valahogy így van” – mondta a Fidesz második embere, aki szerint egyébként Fazekas Sándor nem mondott olyat, hogy Soros György rovarokat akar betelepíteni az országba, és hogy rá akarja kényszeríteni a magyarokat a rovarfogyasztásra. A politikus egyébként elárulta azt is, hogy már evett életében rovart, de nem ízlett neki.

Azzal kapcsolatban pedig, hogy mennyire várható, hogy a kampányban azt hallhatjuk, hogy ha a szocialisták nyernek, Einstein agyát kell majd megenni, azt mondta: ilyet se mondott Fazekas. Később annyit még hozzátett: ha a kannibalizmust egy kicsit szélesebb körben értékeljük, akkor az MSZP elődpártjai ebben jeleskedtek: „Úgy végezték ki egymást, mint a huzat a hatalomért és pénzért”.

Németh egyébként sérelmezte, hogy az újságírók nem kérdezték őt a sajtótájékoztató eredeti témájával kapcsolatban, ami a Készenléti Rendőrségnél tett látogatása volt. Erről egyébként azt mondta: a múltjában vannak fekete foltok, például 2006 októbere, de azóta a szervezetnél „szellemi, lelki irányváltás” történt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.