Tüntetést szervez az Elios miatt a Momentum

A miniszterelnök vejéhez köthető ügy miatt egy belvárosi helyszínre várják a demonstrálókat.

MN
2018. 02. 12. 14:38
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tüntetést szervez a Momentum Mozgalom az Elios-botrány miatt – közölte az ellenzéki párt a Magyar Nemzet szerkesztőségével.

Azt írták, „az Elios-botrányról hétről hétre többet tudunk meg. Egyre nyilvánvalóbb, hogy kinek és milyen felelőssége van – mégsem történik felelősségre vonás. Nem történik, mert az ügyben közvetetten érintett Polt Péter is, akit a Fidesz saját embereként ültetett a legfőbb ügyészi székbe, és aki nem teszi meg a szükséges lépéseket az ügy kivizsgálásáért, az ország megtisztításáért.”

A Momentum szerint ez elfogadhatatlan, ezért tüntetést szerveznek, ahova várják az ellenzéki pártok képviselőit, tagjait, valamint magát Tiborcz Istvánt is. Ezzel lehetőséget szeretnének neki biztosítani arra, hogy képviselje és ütköztesse álláspontját.

A párt a Facebookon a tüntetésről azt írja: „Viszünk reflektort, megmutatjuk, hogy világít a magyar.”

Ugyancsak az Elios-ügyben érintett Tiborcz Istvánra utalva a demonstrációra megfelelő öltözéket is ajánlanak a résztvevőknek. „Dress code: pufimellény, sportzakó.”

Az MSZP és a Párbeszéd közben bejelentette, a miniszterelnök felelősségét vizsgáló parlamenti vizsgálóbizottság létrehozását kezdeményezi az Elios-ügyben. A két párt törvényjavaslatot is benyújt egy antikorrupciós ügyészség létrehozására.

Karácsony Gergely, a Párbeszéd társelnöke, az MSZP és a Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje hétfőn Budapesten sajtótájékoztatón az elmúlt huszonhét év egyik legsúlyosabb korrupciós ügyeként jellemezte az Elios ügyét – tudósít az MTI. A politikus kiemelte, olyan csalásról van szó, amelynél a szervezett bűnözés eszközeit alkalmazták, és amelyben a miniszterelnök egyik családtagja is érintett.

Az antikorrupciós ügyészség létrehozását azzal indokolta, hogy meg kell szüntetni azt az állapotot, amelyben a magyar és az európai adófizetők pénzéért senki nem felelős, és senki nem érzi felelősségének a nyomozást.

Tóth Bertalan, az MSZP frakcióvezetője közölte, még hétfőn megkeresik a többi parlamenti pártot azzal, hogy támogassák a miniszterelnök Elios-ügyben való politikai felelősségét vizsgáló testület létrehozását; ehhez negyven képviselő aláírása kell.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.