Élő közvetítés
Anglia
ÉLŐ
Szlovákia

A fideszes Pócs János mellett kampányol a tankerületi vezető

A Jászberényi Tankerületi Központ igazgatóhelyettese hízeleg a kormánypárti jelöltnek.

Kovacsik Ágnes
2018. 03. 31. 9:41
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nyíltan a fideszes Pócs Jánost támogatja a Jászberényi Tankerületi Központ igazgatóhelyettese, Mészárosné Vas Márta – derül ki a kormánypárt jászsági képviselőjének Facebook-posztjából.

A felhívásban az áll, „Pócs Jánost ajánljuk, kérjük, támogassa ön is”. Az igazgatóhelyettes állítása szerint azért kampányol a tankerület nevében a fideszes politikus mellett, mert mint a képével ellátott szórólap ajánlójában olvasható, a kormánypárti jelölt „hosszú évek óta rendkívüli kitartással dolgozik a feltételek megteremtéséért, hogy a jászsági településeken élő gyermekek kimagasló színvonalú oktatás-nevelésben részesülhessenek”.

Pócs János pedig nemes egyszerűséggel annyit írt a bejegyzésében: „Köszönöm.”

Mindenképp figyelemre méltó, hogy Mészárosné Vas Márta egy állami szerv, a Klebelsberg Központ alá tartozó intézmény egyik vezető beosztású alkalmazottjaként biztosít támogatásáról egy politikust, ráadásul a teljes tankerület nevében. Különösen érzékeny, hogy oktatási területen dolgozó személyről van szó, aki nem magánemberként nyilvánított véleményt. Előfordulhat egyébként, hogy a helyi intézmények alkalmazottai erről másképp vélekednek.

A választási kampányban nem először kerül a hírekbe Pócs János. A minap egy fórumon arról beszélt, hogy nem lehet elítélni a helyieket, amiért nemkívánatosnak tartják a cigányokat, ez alapján pedig nem lehet elvárni tőlük, hogy befogadják a menekülteket. Nemrég nagy visszhangot váltott ki, hogy Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter mártélyi utcafórumán szerda este azt mondta: a cigányokat sem sikerült integrálni, a bevándorlókat sem lehet.

Pócs János egyébként az a fideszes politikus, aki tavaly decemberben megosztott Facebook-oldalán egy fotót egy levágott disznóról, amelyre ráírták, hogy „ő volt a soros”. Ezzel a poszttal még a világsajtóba is bekerült a kormánypárti politikus.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.