Következő mérkőzések
Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország

Főügyészség: Lázár János nem követett el bűncselekményt

Közösség elleni uszítás miatt tettek ellen feljelentést a közmunkások.

Hutter Marianna
2018. 03. 27. 14:17
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elutasították a Lázár János közmunkásokat érintő kijelentése kapcsán tett feljelentést bűncselekmény hiánya miatt – közölte a Központi Nyomozó Főügyészség a Magyar Nemzet érdeklődésére. Emlékezetes: a Miniszterelnökséget vezető minisztert azt követően jelentették fel, hogy egy januári lakossági fórumon arról beszélt a közmunkásokra utalva: „akinek reggel hatkor el kell mennie melózni, ( ) annak délután háromkor már nem sok kedve marad, hogy elmenjen lopni”. A nyilatkozaton sokan felháborodtak. A Közmunkás Szakszervezet társelnöke, Komjáthi Imre nemcsak a miniszter távozását követelte, de még feljelentést is tett közösség elleni uszítás címén Lázár ellen. A szakszervezeti vezető ezt azzal indokolta: közel kétszázezer embert sértett meg a szavaival a Miniszterelnökség vezetője.

Lázár János egyébként egy februári kormányinfón azt mondta, elnézést kér mindenkitől, akit a leegyszerűsítő megjegyzése megsértett. Azt ugyanakkor fenntartotta, hogy a bűncselekmények csökkenésében a közmunkaprogram is közrejátszik. Később a miniszter közösségi oldalán egy olyan videót is közzétett, ahol egy közmunkás asszonyt arra kér, mondja meg a többi közmunkásnak, hogy bocsánatot kér, ha őket is megbántotta volna. 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.