Lökdösődés, fejbe vágás: botrányba fulladt a migránsokkal riogató fideszes akció

Nyugdíjasok csapata támadt egy ellenzéki politikusra és egy újságíróra.

Unyatyinszki György
2018. 03. 06. 13:30
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A főváros XVI. kerületében a Fidesz a választásokra fordulva ismét leporolta azt a pletykát, miszerint az ellenzék – főként Vajda Zoltán, az Együtt helyi politikusa – migránsokat akarna befogadni a régi Ikarus-gyár területére. Szatmáry Kristóf, a térség fideszes országgyűlési képviselője és Kovács Péter polgármester keddi közös sajtótájékoztatóján bejelentette, hogy a kormányhoz fordulnak a régi gyár köztulajdonba vételét kérve. A gyártelep jelenlegi tulajdonosa csődbe került, a kerületi Fidesz felgyorsítaná a tulajdonosváltást, ami szerintük előbb-utóbb úgyis bekövetkezne, biztosítva, hogy \"még véletlenül se lehessen, hogy ide migránsokat telepítenek be\".

A sajtótájékoztatóra meghívták az egyik kerületi civil szervezet – nyugdíjas korúakból álló – különítményét, akik meglehetősen vehemensen tiltakoztak a migránsok híresztelt befogadása ellen. A szervezet nevében Törley Mária arról beszélt, hogy ha most nem tesz semmit a lakosság, akkor „huszonöt év múlva itt kussolhatunk, különben elvágják majd a torkunkat”. – Nem akarom a gyerekeimet, az unokáimat csadorban látni, mert aki iszlám hitű, azoknak elsősorban a zsidó és keresztény hitűek az ellenségei, akiket el kell pusztítani és akkor juthat a mennyországba – fogalmazott a teljesen a kormánypropaganda hatásába került, rettegő nő. 

– Aki segítséget kér az kopogtat, és nem baltával jön kéregetni, és nem akarja megerőszakolni a jó pontért a mennyországba a 13 éves kislányt – folytatta Törley Mária, aki itt már nem erőszakos migránsokról, hanem általában az iszlám hívőkről beszélt.

A sajtótájékoztató végén Vajda Zoltán is megjelent, aki a fideszes politikusok mondandóját megakasztva jelezte, hogy az őt ért valótlan híresztelés miatt feljelentést tett. Ekkor az idős „civil” társaság tagjai erősen lökdösni kezdték Vajdát, a kezükben lévő zászlók rúdjával a fejére is suhintottak (komoly sérülést nem okoztak). Vajda Zoltán mellett a Szatmáry Kristófot kérdező Index újságíróját is inzultálták.

Szatmáry és Kovács sokáig nem avatkozott közbe, csak miután már alapos \"puhításon\" ment át az inzultálást tűrő Vajda – a képviselő végül karon fogva rángatta el az egyik idős úrt, aki még közben is fenyegetően kiabált Vajda felé.

A botrányba fulladt sajtótájékoztatón a gyár előtti parkolóban fel-alá járva kérdezgettük Szatmáry Kristófot, hogy miért kell pletykákra építve migránsok bejelentésével kampányolni, miközben bevándorlók befogadásáról csak a kormány dönthet. Azonban a képviselő a válaszadást megkerülve csak azt ismételgette, hogy ők azt szeretnék megakadályozni, hogy a következő két-három évtizedben a kerületbe migránsok kerüljenek.

###HIRDETES###

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.