Márki-Zay Péter kitette a „migránsszámlálót” Hódmezővásárhelyen

Ezen az látható, hogy Soros György 0, míg a kormány több mint 20 ezer migránst telepített be.

MN
2018. 03. 07. 18:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elfogadtak egy együttműködési nyilatkozatot a közgyűlésen, melyben kitértek a fejlesztésekre – mondta szerdai sajtótájékoztatóján Márki-Zay Péter. A hódmezővásárhelyi polgármester két pontot emelt ki ebből. Mint mondta,

Márki-Zay leszögezte: szeretne eleget tenni a döntésnek, de valamilyen módon jelezné, hogy a „sajnálatos módon kitörölt két mondat” értelmezési félreértésre adhat okot. Majd közölte, hogy Hódmezővásárhelyen ennek a „nagy közös akaratnak” megtestesülésképpen egy táblát fognak kiakasztani.

Ezek után a polgármester egy „migránsszámlálót” mutatott a jelenlévőknek. Közölte, hogy Soros Györgynek tudomása szerint 0 migránst sikerült szervezetten betelepítenie. „Nem kétséges, hogy Orbán Viktor hősies küzdelmének köszönhető ez az eredmény” – jegyezte meg.

– Én keresztény, jobboldali politikusként nem vagyok felháborodva azon, hogy Orbán Viktor beengedett közel 2300 menekültet a tavalyi évben, és már csak idén januárban is több mint 90 újabb menekültet fogadtunk be – mondta a polgármester. – Személy szerint ezt nem tekintem szervezett betelepítésnek, humanitárius akciónak tekintem – szögezte le. Majd reményét fejezte ki, hogy „nem fogják felújítani azt a szervezett betelepítési programot”, amit kötvényprogramként futott, és amelynek keretében közel 20 ezer migránsnak adtak letelepedési engedélyt.

– Nem látom biztosítva, hogy ha április 8-án valaki a Fideszre szavaz, akkor ezt a programot a saját gazdagodásukra nem fogják felújítani – mondta Márki-Zay Péter.

Majd arról beszélt, hogy „történt egy s más” a városházán is. Mint mondta, az elmúlt 10 napban Lázár János „rárontott” Hódmezővásárhelyre, és az általa „feltehetően instruált” köztisztviselők közül néhányan láthatóan nem szeretnék, hogy a város sikeresen működjön, és mindent megtettek azért, hogy az átállás minél nehézkesebb legyen.

Kiemelte: a vásárhelyi polgárok igen nagy többsége azzal bízta meg, hogy a jövőben ne legyen korrupció – ezért igenis szeretne betekinteni azokba az iratokba, amelyeket nem kapott meg.

A sajtótájékoztatót Márki-Zay Péter élőben közvetítette a Facebook-oldalán:

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.