Ovisokkal és iskolásokkal pacsizott Orbán Viktor

Biodíszletként tűntek fel a gyermekek a kormányfő mellett.

MN
2018. 03. 21. 13:43
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ismét biodíszletként használták a gyermekeket a választási kampányban. Ezúttal Orbán Viktor fogott kezet kisiskolásokkal és óvodásokkal, majd maga köré gyűjtötte őket, hogy közös csoportkép is készüljön az apróságokkal.

Az Orbán Viktor Facebook-oldalára feltöltött felvétel tanúsága szerint a kampány újabb állomásán, a dadi Nefelejcs óvodába látogatott el a kormányfő Czunyiné Bertalan Judit, a körzet fideszes képviselőjelöltjének társaságában.

– Csókolom! – kiabálták a miniszterelnök felé a kovácsoltvas kerítés mögül a kicsik. Gyaníthatóan a kisebbek fel sem fogták kivel találkoznak, a nagyobbak már biztosan, de valószínű, ők sem tudnak mit kezdeni a helyzettel.

Hogy miért volt szükség Orbán Viktor ezen akciójára, amelyben a gyermekeknek nincs más funkciójuk, mint hogy biodíszletként szerepeljenek a videóban, megválaszolatlan kérdés marad.

Nem vitás, hogy az elmúlt időszakban, főleg a választási kampány miatt is feltűnően sűrűn mutatkoznak Fidesz–KDNP politikusai iskolákban, óvodákban, úgy általában gyerekek gyűrűjében. Nemrég a fideszes Simonka György pólós akciójánál mondta ki a Nemzeti Választási Bizottság, hogy jogsértő volt, hogy a fideszes képviselőjelölt a Facebook-oldalát hirdető pólót küldött Békés megyei óvodásoknak.

Korábban megírtuk, hogy Csepregen aszfalton térdeplő óvodásokkal adták át a felújított utat. A Hír TV-nek akkor Gyurkó Szilvia azt mondta, Magyarországon nincs explicit szabályozás a gyerekek politikai eseményen való részvételéről. A gyermekjogi szakértő ugyanakkor emlékeztetett, hogy az ENSZ gyermekjogi egyezményében külön kitételben szerepel, hogy gyerekeket nem lehet politikai célokra felhasználni.

Szél Bernadett, az LMP miniszterelnök-jelöltje Facebook-oldalán reagált a kormányfő óvodai látogatására. Azt írta: Orbán Viktor, szégyellje magát! Az LMP-s politikus aggályosnak tartja a vizitet: „mit keresett a jelenlegi miniszterelnök a kampány kellős közepén egy óvodában? Arra az egyszerű kérdésre válaszoljon Orbán Viktor, hogy miben segítette a gyerekek fejlődését a mai látogatása?” Szél Bernadett szerint a miniszterelnöknek inkább a parlamentben kellett volna ma válaszolnia arra: „hogyan lehet, hogy gyerekes családokat lakoltatnak ki a Fidesz irtózatosan cinikus és gonosz családpolitikája miatt”.

„Tegye oda magát a Fidesz, ha valóban tenni akar a gyermekekért. Nem tették, nem teszik. Csak a permanens kampány van még mindig” – fűzte hozzá Szél Bernadett.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.