Rengeteg pénzt kap a kormánytól Schmidt Mária alapítványa

Sürgősen felújítják a Terror Házát, és kétmilliárdot költenek a Kertész Imre Intézetre.

MN
2018. 03. 19. 21:44
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Költségvetési átcsoportosításokkal összesen 2,06 milliárd forintot ad a kormány a Terror Háza Múzeumot működtető, Schmidt Mária által vezetett Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítványnak – derül ki a Magyar Közlönyben megjelent határozatból. 

60 millió forintot ad a kabinet a budapesti Andrássy út 60., vagyis a Terror Háza felújítására. Ennek megindítása valamiért nagyon sürgős, külön rendelkeznek róla, hogy haladéktalanul kerüljön át a pénz a költségvetésben kifejezetten az alapítvány fejlesztéseire szánt összegeket tartalmazó sorba, és augusztus 31-ig végezni is kell az előkészítéssel. 

A nagyobb részt, kétmilliárd forintot a budapesti Benczúr utcában tervezett Kertész Imre Intézet kialakítására kapja az alapítvány, igaz, itt egyelőre csak rendelkezésre állásról szól a határozat. Az intézménynek elvileg az a célja, hogy gondozza a Nobel-díjas író emlékét és szellemi hagyatékát. Az intézet eddig már elköltött 600 millió forintot, ennyiért vette meg a Benczúr utcai villaépületet.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.