Következő mérkőzések
Skócia
21:002024. június 23.
Magyarország
Svájc
21:002024. június 23.
Németország

Index: Fegyelmi vizsgálat vár Hadházy Ákosra az LMP-ben

Az LMP testületi döntései az önállóság mellett szóltak, Hadházy viszont egyezkedett a szocialistákkal.

MN
2018. 04. 09. 19:12
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Már a választás előtt etikai vizsgálat indult Hadházy Ákos, az LMP társelnöke ellen, mert a párt döntéshozói testületeinek határozatai ellenére együttműködést keresett a szocialistákkal, mindenekelőtt a Szekszárdon végül visszalépő Harangozó Tamással – írja az Index. Az etikai ügyet a fegyelmi bizottsághoz utalták, a testület szombaton tárgyal róla.

A választás után, hétfőn ő maga kezdte el kibeszélni: a 24.hu-nak azt mondta, Schiffer András, a párt egykori elnöke és Sallai Róbert Benedek, az országos tanács elnöke milliós perekkel fenyegette azokat az LMP-s jelölteket, akik visszalépnének. Schiffer nem sokkal később ezt cáfolta, és épp Hadházy beperlését lengette be állításai miatt.

Hadházy kitért arra is: tud olyan esetekről, amikor pénzt kínáltak kormányoldalról ellenzéki politikusnak, hogy utóbbi ne lépjen vissza, és így gyengítse a kormányváltás esélyét. Arra a kérdésre, hogy az LMP-n belül volt vagy van-e valaki, akit megvásárolt a kormányoldal, úgy felelt: reméli, hogy nem.

Az etikai vizsgálattal kapcsolatban kerestük Hadházyt, aki későbbre ígért választ.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.