Nemes Gábor felhagy a szakszervezeti munkával, és beleveti magát a politikába

Nemes a választásokon a DK jelöltjeként elindult a XVI. kerületben, majd visszalépett az Együtt politikusa javára.

MN
2018. 04. 10. 12:22
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Lemond tisztségéről a BKV-nál működő Egységes Közlekedési Szakszervezet (EKSZ) elnöke, Nemes Gábor. Ezt maga az érintett jelentette be a szervezet tisztújító kongresszusán – írták a közleményben.

Nemes a választásokon a DK jelöltjeként elindult a XVI. kerületben, majd végül visszalépett Vajda Zoltán, az Együtt politikusa javára. A szakszervezeti vezető vélhetően politikai térfélen folytatja majd az érdekvédelmi munkát, mert közlése szerint azért is szállt be a politikába, hogy kinyissa a kaput a döntéshozás felé, mert az a belterjes érdek-képviseleti munka, amely helyben zajlik, nem hoz komoly eredményt.

Az elmúlt hónapok meggyőzték arról, hogy sokkal magasabb szinten kell a csatákat megvívni, és bár a várt siker az országgyűlési választáson elmaradt, nem adja fel ezt a harcot sem, s ha egyszer elvállalta, folytatja egészen addig, míg ilyen politikai ellenszélben is siker koronázza a törekvését.

Nemes úgy véli, a szakszervezetek erejét éppen a jelenlegi hatalom nyirbálta meg annyira, hogy a munkavállalók leghangosabb kiáltása sem ér el a parlamentig, a parlamentben ülő politikusok nélkül pedig nem jutnak el a döntéshozókhoz a munkavállalók problémái. Korábban a Közlekedési Szakszervezetek Országos Szövetsége elnökeként nyíltan vállalta a párbeszédet a politikai pártokkal.

Hozzátették: Nemes Gábor célja, hogy a szaktudását és tapasztalatát az eddiginél hatékonyabban érvényesítse, s hiteles összekötő legyen a politika és a munka világa között.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.