Ott folytatják, ahol abbahagyták: kétmilliárdos többletforrást kap a Mome

Még 2014-ben határozott a kormány az egyetem kampuszának átfogó fejlesztéséről.

MN
2018. 04. 09. 18:13
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Legfeljebb 1,99 milliárd forint többletforrást biztosít a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (Mome) kampuszfejlesztésére a kormány a 2019-es költségvetésben – derült ki a Magyar Közlöny legfrissebb számában megjelent kormányhatározatból.

A döntés indoklása szerint a kabinet egyetért azzal, hogy a Mome Laboratory – Kreatív Innovációs és Tudáspark állami beruházás a bővített műszaki tartalommal valósuljon meg.

A kormányzat 2014-ben határozott az egyetem kampuszának átfogó fejlesztéséről, amelyre korábban bruttó 19,4 milliárd forintot biztosított. A beruházás építtetője a Mome, a fejlesztést Fürjes Balázs kormánybiztos felügyeli és irányítja.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.