„Politikai pedofília”: leszedték Orbán jogsértő videóját

Több napra volt szüksége a kormányfő stábjának a felvétel eltávolítására.

Hutter Marianna
2018. 04. 03. 16:55
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Napokkal azt követően, hogy a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) elmarasztalta Orbán Viktort, miután videót tett közzé arról, ahogy óvodásokat látogat meg a kampány kellős közepén, eltávolították a miniszterelnök közösségi oldaláról a jogsértő felvételt – vette észre a Magyar Nemzet.

Mint ismert, nagy felháborodást váltott ki, hogy a kormányfő óvodásokat használt a maga népszerűsítésére – ráadásul a gyerekek szüleinek engedélye nélkül tett közzé erről videót. Az ezzel kapcsolatos panaszokat először a helyi választási bizottság elutasította, ám ez ellen fellebbezett többek közt az Együtt és a Momentum is. Mindkét párt arra hivatkozott közleményében: „politikai pedofília” gyerekeket politikai propaganda eszközeként használni.

Az NVB végül a jogsértő felvétel eltávolítása mellett döntött, és arra is kötelezte a miniszterelnököt és a vele kampányoló – korábban köznevelési államtitkárként megbukó – Czunyiné Bertalan Juditot, hogy fejenként 345 ezer forintos bírságot is fizessen. A pénzbüntetés nagy anyagi érvágás lehet a kormányfőnek, ugyanis vagyonbevallása szerint mindössze 993 ezer forintnyi megtakarítása van, ráadásul az is csak a feleségével közös számlán.

Korábban az RTL Klub kereste az ügyben a miniszterelnök sajtófőnökét, Havasi Bertalant, aki annyit válaszolt: „ezt jelentéktelen ügynek tartjuk, ezért nem nyitunk róla vitát”.

Arról, hogy miért probléma az, hogy a politikusok gyerekeket használnak fel saját népszerűsítésükre, itt olvashatnak bővebben.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.