A Fidesszel közösen indul a Nemzeti Fórum

A parlamenti csoportot alakító, egyesületi formában politizáló Nemzeti Fórum továbbra is a Fidesz szövetségeseként, képviselői pedig a nagyobbik kormánypárt színeiben fognak politizálni.

2019. 02. 22. 6:29
V. Németh Zsolt
Feladatuknak tekintik a hungarikumok képviseletét is Fotó: MTI/Kovács Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A parlamenti csoportot alakító Nemzeti Fórum a Fidesz–Magyar Polgári Szövetség rendíthetetlen szövetségese – nyilatkozta lapunknak V. Németh Zsolt (képünkön), a Nemzeti Fórum alelnöke. A fideszes országgyűlési képviselő elmondta: a házszabály lehetőséget ad parlamenti csoport létrehozására. A csoporthoz tartozás nem érinti a politikusok frakciótagságát.

Arra a kérdésünkre, miért pont most alakultak meg, úgy válaszolt: ez a forma lehetőséget ad arra, hogy felmutassák azt a folyamatosságot, ami megvan a lakiteleki sátor óta a volt MDF-esekben, ezek pedig a határozott nemzeti elkötelezettség, a hagyományok tisztelete, a keresztény értékrend, a patriotizmus, aminek különös aktualitást ad a májusi európai parlamenti választásra való felkészülés is.

– Amikor az értékrendek csatája zajlik, hazai és nemzetközi szinten, szükség van ezeknek az értékeknek a markáns jelzésére – szögezte le. A csoportalakítás szempontjából az sem volt mellékes, hogy elkezdődött a rendszerváltoztatásra emlékező 30 éve szabadon című programsorozat is.

Feladatuknak tekintik a hungarikumok képviseletét is
Fotó: MTI/Kovács Tamás

– Az elkövetkezendő hónapokban országszerte megemlékeznek az 1989-es eseményekről, a kezdetekről, amihez a Nemzeti Fórum biztosítja a kontinuitást – tette hozzá V. Németh, aki a vasvári MDF-alapszervezet alapítója volt 1989-ben, és hatodik orszá­g­gyűlési ciklusát kezdte meg tavaly a Fidesz színeiben. Emlékeztetett: 2004-ben, amikor az MDF-frakcióból eltávolították Lezsák Sándort és néhány képviselőtársát, s ennek hatására többen kiléptek, már működött parlamenti csoportjuk, mivel nem lehetett közvetlenül, azonnal másik frakcióhoz csatlakozni.

Megtudtuk: az egyesületi formában működő fórum több polgármestere és önkormányzati képviselője a Fidesszel szoros szövetségben készül az önkormányzati választásokra, és nyitottak az értékrendjüket képviselő, elfogadó független jelöltek csatlakozására is. Feladatuknak tekintik a hungarikumok, a népfőiskolai mozgalom és a lovaskultúra fejlesztését, megismertetését, képviseletét is. A Nemzeti Fórum március 2-án Budapesten tartja országos gyűlését.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.